Belépés

"Tanulj és sportolj" - Sportszövetségekkel kötött megállapodást a gödöllői egyetem


Több sportszövetséggel és sportszervezettel kötött együttműködési megállapodást kedden a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) a most induló "Tanulj és sportolj" elnevezésű programhoz kapcsolódóan.

A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen elhangzott: a program fő célja, hogy az egyetemi hallgatóknak ne kelljen választaniuk a tanulás és a sport között, hanem az intézmény segítéségével mindkettőt folytathassák. Solti László, a SZIE rektora azt mondta: az egyetem gyakorlati segítséget kíván nyújtani a sportolók beiskolázásában, tanrendjük kialakításában, és igyekszik javítani tanulmányaik feltételeit, körülményeit. "Az élsportolók, olimpikonok, válogatottak, akár egyéni tanrendet és vizsgarendet is kaphatnak, valamint létrehoztunk egy külön sportirodát, amely a versenyzők egyetemi életét segíti" - fogalmazott Solti.
(kép forrása: civishir.hu)

A rektor hozzátette, hogy azok a hallgatók, akik nem a versenysportot választják, a szabadidősportban kaphatnak lehetőségeket a rendszeres testmozgásra, például a 2011/12-es tanévben az egyetemi infrastruktúra kedvezményes használatával. "Az Aegon-SZIE tanulj és sportolj" programhoz kedden a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, valamint a Ferencváros kézilabda- és vízilabda-szakosztálya csatlakozott. A „Tanulj és sportolj!” program a Szent István Egyetem és a NIKÉ Sportot és Aktív Életmódot Támogató Alapítvány közös programja. A sportszövetségek, egyesületek együttműködésével kidolgozott rendszer célja elérni, hogy a fiatalok már gyerekkorban lássanak egy jövőképet a sport és a tanulás kapcsolatáról.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Informatikában erősít a felsőoktatás

Az informatika a felsőoktatás sikerágazata, ezért a felsőoktatás átalakítása során ezt a ...

Visszatérítik az állami szférában ...

A kormány megteremti a hátterét, hogy az állam visszatérítse a diákhitel összegét azoknak a ...


Népszerű termékek
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Hópehely Szappan
990 Ft/2db

Valami igazán újszerű és hasznos dologgal díszítenéd ...

Megnézem a terméket
Fahéjas Borszappan
990 Ft

Rendhagyó karácsonyi ajándék a bor,-narancs,-fahéj illatú ...

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése