"Tanulj és sportolj" - Sportszövetségekkel kötött megállapodást a gödöllői egyetem

Több sportszövetséggel és sportszervezettel kötött együttműködési megállapodást kedden a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) a most induló "Tanulj és sportolj" elnevezésű programhoz kapcsolódóan.

A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen elhangzott: a program fő célja, hogy az egyetemi hallgatóknak ne kelljen választaniuk a tanulás és a sport között, hanem az intézmény segítéségével mindkettőt folytathassák. Solti László, a SZIE rektora azt mondta: az egyetem gyakorlati segítséget kíván nyújtani a sportolók beiskolázásában, tanrendjük kialakításában, és igyekszik javítani tanulmányaik feltételeit, körülményeit. "Az élsportolók, olimpikonok, válogatottak, akár egyéni tanrendet és vizsgarendet is kaphatnak, valamint létrehoztunk egy külön sportirodát, amely a versenyzők egyetemi életét segíti" - fogalmazott Solti.
(kép forrása: civishir.hu)

A rektor hozzátette, hogy azok a hallgatók, akik nem a versenysportot választják, a szabadidősportban kaphatnak lehetőségeket a rendszeres testmozgásra, például a 2011/12-es tanévben az egyetemi infrastruktúra kedvezményes használatával. "Az Aegon-SZIE tanulj és sportolj" programhoz kedden a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, valamint a Ferencváros kézilabda- és vízilabda-szakosztálya csatlakozott. A „Tanulj és sportolj!” program a Szent István Egyetem és a NIKÉ Sportot és Aktív Életmódot Támogató Alapítvány közös programja. A sportszövetségek, egyesületek együttműködésével kidolgozott rendszer célja elérni, hogy a fiatalok már gyerekkorban lássanak egy jövőképet a sport és a tanulás kapcsolatáról.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy héttel tovább lehet jelentkezni a diplomamentő programra

A programban résztvevőknek vállalniuk kell, hogy 2015 végéig sikeres nyelvvizsgát tesznek.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!