"Tanulj és sportolj" - Sportszövetségekkel kötött megállapodást a gödöllői egyetem

Több sportszövetséggel és sportszervezettel kötött együttműködési megállapodást kedden a gödöllői Szent István Egyetem (SZIE) a most induló "Tanulj és sportolj" elnevezésű programhoz kapcsolódóan.

A sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen elhangzott: a program fő célja, hogy az egyetemi hallgatóknak ne kelljen választaniuk a tanulás és a sport között, hanem az intézmény segítéségével mindkettőt folytathassák. Solti László, a SZIE rektora azt mondta: az egyetem gyakorlati segítséget kíván nyújtani a sportolók beiskolázásában, tanrendjük kialakításában, és igyekszik javítani tanulmányaik feltételeit, körülményeit. "Az élsportolók, olimpikonok, válogatottak, akár egyéni tanrendet és vizsgarendet is kaphatnak, valamint létrehoztunk egy külön sportirodát, amely a versenyzők egyetemi életét segíti" - fogalmazott Solti.
(kép forrása: civishir.hu)

A rektor hozzátette, hogy azok a hallgatók, akik nem a versenysportot választják, a szabadidősportban kaphatnak lehetőségeket a rendszeres testmozgásra, például a 2011/12-es tanévben az egyetemi infrastruktúra kedvezményes használatával. "Az Aegon-SZIE tanulj és sportolj" programhoz kedden a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, valamint a Ferencváros kézilabda- és vízilabda-szakosztálya csatlakozott. A „Tanulj és sportolj!” program a Szent István Egyetem és a NIKÉ Sportot és Aktív Életmódot Támogató Alapítvány közös programja. A sportszövetségek, egyesületek együttműködésével kidolgozott rendszer célja elérni, hogy a fiatalok már gyerekkorban lássanak egy jövőképet a sport és a tanulás kapcsolatáról.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Diákhitel: pénzügyi megoldás rád szabva

Nagyfokú szabadság, önállóság, óriási felelősség: ez mind az egyetemi éveket jelenti, melyek akkor lesznek igazán emlékezetesek, ha tudatosan kezeled idődet és pénzügyeidet...

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Egy héttel tovább lehet jelentkezni a diplomamentő programra

A programban résztvevőknek vállalniuk kell, hogy 2015 végéig sikeres nyelvvizsgát tesznek.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!


NAPI BOLDOGSÁG