Technika és Tudomány

1400 éves ginkgo fa, ami minden ősszel aranyba borít egy buddhista kolostort (képriport)

Minden arany, vörös, réz és mélybarna levélben ott rejlik az ősz ezerarcú szépsége. Most egy távoli vidék aranyban úszó őszi pillanatait mutatjuk meg nektek!

Exkluzív Cikkeink

Félsz a fogorvostól? A megoldás az antropozófia lehet

Hihetetlen, de létezik gyengéd fogászat is. Kevesebb gyógyszer, enyhébb fájdalom, gyorsabb gyógyulás - ezt kínálják az antropozófus fogorvosok.

Orgona, amit a tenger hullámai szólaltatnak meg

A horvát származású Nikola Basic megunta - a még mindig - a háború nyomait viselő Zadart és tengerpartját, és úgy döntött egy kis zenét visz a városba.

Lenyűgöző animáción látható a magyar önfeláldozás egyik legszebb példája (+videó)

1566. szeptember 7-én a 300 főre fogyatkozott védősereggel Zrínyi Miklós úgy döntött, inkább a halált választja, mintsem hogy kitűzze a fehér zászlót. A Szigetvár ostromáról szóló animációs filmhez az előzetes már el is készült.

Megfejtették az esőillat titkát

Evolúciós oka lehet annak, hogy a legtöbben szeretik a friss eső illatát, amely a talajban lévő kémiai anyagok hirtelen felszabadulása miatt alakul ki.

Máshol olvastuk

Hihetetlen: a város utcáin pihen a szarvascsorda (+videó)

Narában, a japán városban az egyik legnagyobb látványosság az út szélén megpihenő szarvascsorda.

Az év gyógynövénye segít leküzdeni a májbetegségeket

A máriatövis segít az alkoholos eredetű, valamint vírusos májbetegségek ellen, de gombamérgezés esetén is hatásos.

Egy elveszett víz alatti város feltáró képei

Több mint ezer évig rejtőzött a Földközi-tenger mélyén az egykor virágzó város, Héraklion. Gyönyörű felvételek érkeztek az épületeket és szobrokat feltáró kutatócsoporttól.

Tudom, mit álmodtál tegnap éjjel!

Japán kutatók MRI alkalmazásával képesek 60%-os pontossággal megállapítani, milyen képeket látnak az emberek az alvás korai szakaszában.

Korábbi cikkeink

A láz veszélytelen, nem kell csillapítani

A láz veszélyeiről alaptalan tévhitek élnek sok emberben, aminek főként a gyermekek látják kárát. A láz ugyanis jóindulatú, ártalmatlan folyamat, amely segíti a gyógyulást. Még a 40 fok felett sem okoz semmilyen kárt...

Ideje újra hozzászoknunk: medvék járják a hazai erdőket is

A fokozottan védett faj egyedei Szlovákiából érkeznek, de az utóbbi időben jött már medve Erdélyből is. A szakemberek szerint meg kell tanulni az újbóli együttélést a nagyragadozókkal.

Mit szólnál, ha röviddel születésed után 120 méteres zuhanást kellene leküzdened!? (+videó)

El tudod képzelni, hogy röviddel születésed után 120 méteres zuhanást kell leküzdened? Nos, az apácalúd fiókáinak ezzel a feladattal indul a nagybetűs élete...

Aligha van tüneményesebb teremtmény a vadonban (+képriport)

Egészen mini, hiszen 20 dekánál nem nagyon nyom többet, s közben egy fáról fára repülő emlős. Nem mellesleg pedig, az egyik legaranyosabb vadon élő állat!

Kinyílnak a viráglámpák, ha ember áll alájuk

A tervezők szándéka szerint a hatalmas vörös szirmok és az alóluk áradó fény jókedvet visz majd a város lakóinak életébe...

Idén is tarolt Máté Bence - Az év legjobb magyar természetfotói

Húscafatért marakodó rókák, harcos hattyú és iszapbirkózás madár módra. Tizennégy kategóriában mérhették össze tudásukat a Canon – Év természetfotósa pályázat részvevői.

+ Mutasd a korábbi híreket!