48 órás programozó bajnokság: csak regisztrált felhasználóknakBár az IBM idei programozó bajnoksága csak novemberben kezdődik, a szervezők már szeptember elejétől várják a fiatal tehetségek jelentkezését.

Ez az a verseny, ahol maga a regisztráció is felér egy előválogatóval, hiszen már a jelentkezéshez vezető út is cseles algoritmusokkal van kikövezve. A sikeresen kvalifikálók lehetőséget kapnak, hogy a Debreceni Egyetem Informatikai Karán megmutassák, képesek-e két nap alatt egy komplex, akár piaci forgalmazásra is alkalmas program megalkotására. Szeptember 5-től várják a jelentkezőket az IBM 48 órás programozó bajnokságára. A versenyt 2011. november 4-6. között rendezik a Debreceni Egyetem Informatikai Karán, a felkészülést azonban már most megkezdhetik az érdeklődők a megújult programozobajnoksag.com oldalon. Akárcsak a korábbi bajnokságokon, ezúttal is a hallgatóknak kell megtalálniuk a verseny regisztrációjához vezető utat. Akik megbirkóznak a feladattal, szabad belépést nyernek az oldalra, ahol eligazítást kapnak a további teendőkről. A versenyzők emellett szoftvereket, háttéranyagokat tölthetnek le vagy éppen chatelhetnek a tavalyi bajnokság első helyezettjeivel.
A versenyszabályzat természetéből fakadóan a novemberi döntő nagy feladata nem nyilvános, annyi azonban tudható, hogy idén is valós, hétköznapi problémára kell majd megoldást találniuk a programozóknak. A tavalyi bajnokság résztvevői a Családvár Alapítvány számára fejlesztettek programot: a versenyzők feladata egy olyan online alkalmazás megalkotása volt, amellyel az anyatejet kereső és kínáló kismamák egyszerűen és gyorsan találhatnak egymásra. A zsűri tehát nem fejlesztési ötleteket, hanem szinte azonnal bevethető, valódi használatra kész alkalmazásokat várt – és ez így lesz idén is. A versenyre szeptember 5. és október 7. között várják a csapatok nevezését, a novemberi megmérettetésen az első 20 regisztráló indulhat. Nem csak a nyeremények miatt érdemes mindent beleadni, a legügyesebb programozók most is számíthatnak rá, hogy a szervezők vagy a támogatók állásajánlattal, trainee-program lehetőséggel keresik meg őket.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Festmények, amik egyszerre szürreálisak és gyönyörűek (képriport)

Titus Brzozowski azt vallja, hogy nincs szebb város a világon, mint a lengyelországi Varsó. A művész és építész csodás, vízfestékkel készült alkotásaival próbál erről meggyőzni mindenkit: minket sikerült!

Francia uralkodók hálószobatitka: a zeller ereje

Ha eddig úgy gondoltál a zellerre, mint egy unalmas zöldségre, akkor most meg fog változni a véleményed! Az is megtörténhet, hogy a kedvenced lesz!

Tudtad, hogy a láz nem veszélyes, és pozitív hatásai is vannak? - 5 tévhit a lázról

Az utóbbi években megváltozóban van az orvosok véleménye a lázcsillapítás szükségességéről...

20 gondolat Buddhától, amelytől garantáltan átértékeled az életedet

Buddha jelentése "a felébredt" vagy "a megvilágosodott". Mind a mai napig nagy hatást gyakorol a spirituális világra, temérdek tanítása nyújt betekintést a bölcs élet titkaiba.

8 tápanyag, ami jót tesz az agynak

A Food Technology magazin márciusi összeállításában egybegyűjtötte azt a nyolc tápanyagot, amely segíthet épen tartani agyunkat - írja az Origo.