Egy felhőkarcoló is kényelmesen elférne benne: íme, a világ legnagyobb barlangja (+videó és képek)

A kutatók 2010-ben kezdték el feltárni Vietnamban a világ legnagyobb barlangját, amelyben 7 kilométer hosszú és egy felhőkarcoló is elférne benne. Van saját vízesése, folyója, dzsungele és néha még felhők is képződnek benne.


Egy földalatti mamutvilág, ami eddig rejtve volt előttünk

A Hang Son Doong (szó szerint: „hegyi folyó barlang”) a Vietnami-hegységben, az ország középső részén található, egy körülbelül 150 barlangból álló, részben még feltáratlan hálózat része. Nevét a benne található gyors folyású földalatti folyóról kapta. A barlangot felülről egy keskeny résen át világítja meg a nap, és különlegessége, hogy saját folyója és dzsungele van, amely élettel teli, és néhol még vékony felhők is kialakulnak benne.

Egy New York-i felhőkarcoló is kényelmesen elférne benne

A legtágasabb helyeken az üreg 200 méter magas és 150 méter széles, de a legtöbb helyen 80 méter magas és széles.
Egy hatalmas New York-i felhőkarcoló is kényelmesen elférne benne.

Egy gyönyörű videó a barlangban megbúvó esőerdőről

A rendszer érdekessége, hogy már a vietnami háborúban is használták óvóhelyként a helyiek, mégis, idővel bejáratának a helye feledésbe merült. A barlang újra felfedezése egy angol kutató házaspár nevéhez fűződik, akik először 2009-ben másztak le a barlangba, alig néhány kilométer megtétele után azonban nem tudtak lejjebb ereszkedni, és vissza kellett fordulniuk.

A kutatók 2010-ben indultak el, hogy megmásszák a falat, méréseket végezzenek, és megkeressék a barlang végét. 2013-ra sem sikerült teljesen feltárni a gyönyörű barlangot, de jövőre már turisták is látogathatják.

Lenyűgöző méretek: még több képért kattints az alábbi fotóra és gyönyörködj a galériában!


Így néz ki belülről a világ legnagyobb barlangja (GALÉRIA)


Szerző: Lasán Alexandra - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

9 megfizethetetlen dolog, ami egy filléredbe sem kerül

Manapság sokszor a rossz dolgokat értékeljük túl. Olykor azt ami drága, értékesebbnek, előrébb valónak tekintjük, mint azokat a a dolgokat, amik nem megvásárolhatók.

19 bizonyíték arra, hogy Izland valóban egy csoda

Számtalan elszigetelt és varázslatos pontja létezik a világnak, mely a maga nemében különleges, hiszen olyan természeti formák képződtek ezeken a cseppnyi világokban, melyek máshol nem jöttek létre.

Emlékszel arra, amikor a Plútót megfosztották a "bolygórangjától"? Itt a válasz, hogy miért!

2006-ban a Plútó visszaminősítése igen nagy felháborodást váltott ki a közvélemény részéről. Azonban tény, hogy a Naprendszer akkor még 9. égiteste igencsak aprócskára sikeredett.

Négyszázezer hektár esőerdőtvett egy svéd milliomos, csak azért, hogy ne vágják ki

Johan Eliasch cirka tizennégy millió dollárt fizetett az amazonasi esőerdő egy részéért a helyi fafeldolgozó cégnek. Egyetlen egy szándék vezérelte: hogy ne vágják ki a fákat.

Egy kis tudomány: egyre színesebb lesz a világ!

A magnézium-oxid elektromosságával kísérleteztek a tudósok, ám közben feltalálták a kék egy új árnyalatát!


NAPI BOLDOGSÁG