Egérút - egy ízig-vérig magyar fejlesztés

Ne ülj benne, inkább kerüld ki a dugót! - Ez is lehetne a szlogenje a magyar fejlesztésű, piacújító alkalmazásnak, de a készítők jobbnak látták Egérútra keresztelni alkotásukat, hiszen ez fejezi ki a legjobban a lényegét: egérutat kínál azoknak, akik elakadnának.Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy úgy éreztük beleőszülünk a lépésben haladó tempóba, ez az új hazai alkalmazás erre kínál megoldást!  Pár hónappal ezelőtt jelent meg egy magyar fejlesztésű navigációs program, az Egérút, amelynek célja, hogy felhasználói a lehető leggyorsabban elérjék úti céljukat.

A program működési elve a hagyományos navigációs alkalmazásokhoz nagyban hasonlít, azzal a különbséggel, hogy az útvonaltervezés nem közvetlenül az eszközön, hanem egy központi szerveren történik. Ennek köszönhetően mindig az adott helyszínre vonatkozó aktuális forgalmi adatok alapján kapunk javaslatot a útvonaltervezéshez.

A közösségi navigáció az igazi újítás


Az Egérút nem csak azért számít igazi újdonságnak, mert ízig-vérig magyar fejlesztés, kezdve a térképektől egészen magáig az alkalmazásig, hanem azért is, mert forradalmasította és közösségivé tette a navigációt!

Az öntanuló Egérutat az Android Marketről ingyenesen letöltők és használók autózásaik adataival automatikusan pontosítják, és ezzel hozzájárulnak a forgalmi dugók, így a szmog csökkentéséhez.
A jelenleg béta teszt alatt futó alkalmazás már képes az időalapú tervezésre, így ténylegesen a leggyorsabb útvonalat ajánlja fel, köszönhetően:

1. a közösségi alapon, anonim módon gyűjtött forgalmi adatoknak,
2. a központban, a forgalmi akadályokról az operátor által rögzített információknak,
3. a közösségi navigáció igényeihez fejlesztett szoftvernek,
4. a mögötte lévő naprakész térképi adatbázisnak.

Mivel az Egérút öntanuló, ezért minden egyes megtett autóúttal pontosabbá válik.


Minden perc érték


Az egyik legfontosabb funkció a dugófigyelés, amely a begyűjtött információk alapján képes folyamatosan tanulni és fejleszteni önmagát. Az alkalmazás térképe jelenleg 230 ezer km hosszúságú úthálózatot dolgoz fel, s így a legrészletesebb navigációs térképet nyújtja az országban. 


Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Magányos őrök vigyázzák a tengerpartot - világítótornyok (képriport)

Formaviláguk páratlan, fontosságuk egyedülálló - ők a matrózok őrangyalai.

14 elgondolkodtató rajz technika-függésünkről (+képek)

Talán mégsem helyes, hogy ekkora teret kap a modern technika az életünkben? Talán vissza kéne térnünk bizonyos hagyományosabb kommunikációs formákhoz, hogy ne váljon felszínessé az életünk?

A telefonunk rabjai vagyunk - elképesztő fotókon!

Egy világot mutat be, ahol az embereknek már a természetes testhelyzete is a lehajtott fej - ez az a póz ugyanis, ami a legjobban alkalmazkodik az okostelefonhoz. Bár néhol túlzó, a jelenség veszélyeire remekül felhívja a figyelmet. Bárcsak minél több emberhez eljutna!

A Google Chrome és az Android közös gyereke: ahol a legizgalmasabb appok találhatók

Összejátszott a Google és az Android. Íme az új applikációk, amiket érdemes telepíteni a saját telefonunkra is.

Itt megnézheted, hol termelnek hozzád legközelebb friss gyümölcsöt, zöldséget

Uniós támogatással készült el egy honlap és mobil-alkalmazás, amelynek segítségével egymásra találhatnak a helyi termelők és a közelükben élő vevők.


NAPI BOLDOGSÁG