Egy bicikliút Hollandiában, amelyet mintha apró csillagok ezrei borítanának (képriport)

A festmény amely alapján dolgoztak...

...és az eredmény!


Nem véletlen, hogy a tervező, Daan Roosegaarde pont a neves művészt szerette volna megidézni, hiszen Vincent Van Gogh 1883 és 1885 között Nuenen városában élt. Ráadásul Nuenen az egykori Brabant tartomány területén fekszik, ott, ahol a festő született és felnőtt. 


Az utat bebórító fényforrások tulajdonképpen nem mások, mint LED-lámpák, amelyek napközben a Nap éltető sugaraiból töltekeznek fel, így egész éjszakára meg tudják teremteni a Disney-mesékhez (sem) fogható hangulatot.


Hihetetlen élmény lehet, ahogy a különböző formákba rendeződő lámpákon kerekezünk - ezen a bicikliúton nem is lehet másra gondolni, csak szép és boldog eseményekre!


A videó sem kevésbé lélegzetelállító, mint a képek:Pozitív Nap

Forrás: demilked.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Így reagál a kisfiú Beethoven csodálatos Holdfény szonátájára (+videó)

Valljuk be, Beethoven Holdfény című szonátája a mi felnőtt lelkünket is olyan mértékben képes meghatni, hogy nem bírjuk ki sokszor könnyek nélkül, annyira lenyűgözőek a dallamok.

200 ezer tulipánnal indult a tavasz Hollandiában

Amszterdamban immár öt éve, január harmadik szombatján rendezik meg a Nemzeti Tulipán Napot.


NAPI BOLDOGSÁG