Belépés

Eljött az okostévék ideje!


A magyar piacon elsőként interaktív megoldásokkal kiegészült műholdas tévészolgáltatást vezet be a Magyar Telekom Nyrt. - közölte Christopher Mattheisen, a társaság elnök-vezérigazgatója.


A cégnek 200 ezer internetes tv-előfizetője (IPTV) van, a kábeltévés szolgáltatását 220 ezren veszik igénybe, míg a műholdas szolgáltatást (Sat TV) több mint 270 ezren. Christopher Mattheisen elmondta, az interaktivitás és a három képernyős - mobil, internet-számítógép, tv - szolgáltatás összekapcsolása ma már olyan igény, amire válaszolnia kell a szolgáltatóknak.
Az elnök-vezérigazgató kifejtette, az IPTV szolgáltatás népszerűsége dinamikusan nő, mint ahogyan a megállítható adás, a visszanézhető műsorok, a videotéka, a premier előtt is megnézhető filmek, az elektronikus műsorújság és a gyerekzár iránti igény is.

A december elsejétől bevezetendő SAT-interaktív szolgáltatással 2,5 millió háztartás számára válik elérhetővé a T-Home interaktív tv-szolgáltatása. Király István, a társaság marketing vezérigazgató-helyettese kifejtette, az okostévé szolgáltatás lényege, hogy a néző beleszólhat a tartalomba, irányítani tudja, mit nézzen. Hozzátette, a szolgáltatónál elérhető filmbox ma már mintegy ezer filmet tartalmaz, s a jövőben műholdon is megjelenik az archív elérés is, azaz visszafelé is lehet nézni 72 órás időben a műsorokat.

A szolgáltatás igénybevételéhez - a hagyományos Sat TV szolgáltatáshoz szükséges eszközökön kívül - speciális vevőegységre (Interaktív Sat TV set top box) valamint hálózati digitális elosztóra (home gateway, router), továbbá minimum másodpercenként 1 megabit garantált letöltési sebességgel rendelkező T-Home internet szolgáltatásra van szükség: az interaktív szolgáltatások a normál internet-hozzáférésen keresztül működnek.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Ha tévézni akarsz, tekerned kell

Biciklihajtású tévét nézhetnek egy brit környezetvédő motel vendégei. A Cottage Lodge vendégház ...

Mikor legjobb a repülőjegyet foglalni?

Utazók, modern nomádok régóta találgatják, hogy a repüléshez viszonyítva mikor érdemes lefoglalni a ...


Népszerű termékek
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése