Eljött az okostévék ideje!

A magyar piacon elsőként interaktív megoldásokkal kiegészült műholdas tévészolgáltatást vezet be a Magyar Telekom Nyrt. - közölte Christopher Mattheisen, a társaság elnök-vezérigazgatója.


A cégnek 200 ezer internetes tv-előfizetője (IPTV) van, a kábeltévés szolgáltatását 220 ezren veszik igénybe, míg a műholdas szolgáltatást (Sat TV) több mint 270 ezren. Christopher Mattheisen elmondta, az interaktivitás és a három képernyős - mobil, internet-számítógép, tv - szolgáltatás összekapcsolása ma már olyan igény, amire válaszolnia kell a szolgáltatóknak.
Az elnök-vezérigazgató kifejtette, az IPTV szolgáltatás népszerűsége dinamikusan nő, mint ahogyan a megállítható adás, a visszanézhető műsorok, a videotéka, a premier előtt is megnézhető filmek, az elektronikus műsorújság és a gyerekzár iránti igény is.

A december elsejétől bevezetendő SAT-interaktív szolgáltatással 2,5 millió háztartás számára válik elérhetővé a T-Home interaktív tv-szolgáltatása. Király István, a társaság marketing vezérigazgató-helyettese kifejtette, az okostévé szolgáltatás lényege, hogy a néző beleszólhat a tartalomba, irányítani tudja, mit nézzen. Hozzátette, a szolgáltatónál elérhető filmbox ma már mintegy ezer filmet tartalmaz, s a jövőben műholdon is megjelenik az archív elérés is, azaz visszafelé is lehet nézni 72 órás időben a műsorokat.

A szolgáltatás igénybevételéhez - a hagyományos Sat TV szolgáltatáshoz szükséges eszközökön kívül - speciális vevőegységre (Interaktív Sat TV set top box) valamint hálózati digitális elosztóra (home gateway, router), továbbá minimum másodpercenként 1 megabit garantált letöltési sebességgel rendelkező T-Home internet szolgáltatásra van szükség: az interaktív szolgáltatások a normál internet-hozzáférésen keresztül működnek.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!


NAPI BOLDOGSÁG