Fitnesz okostelefonra, cseppet sem virtuálisan


Magyar fejlesztésű játék készült az amúgy mozgásra restnek tartott kütyü- és számítógép-mániásoknak. A Ballstrike fitneszprogram a kiterjesztett valóság alkalmazási lehetőségeit használja fel.


A számítástechnika – okostelefontól asztali gépig – egyértelműen a billentyűzet kiváltására tör, kéz-, hang- és mozdulatvezérléssel akarja pótolni az ósdinak kikiáltott gépelést. Ideje, hiszen két éve kapható már az Xboxhoz a Kinect gépe, amely lehetővé tette, hogy pusztán testmozgással irányíthatóak legyenek a játékok.

A magyar fejlesztésű program
mintha a Kinect okostelefonra átültetett változata lenne: nem kell hozzá más, csak egy előoldali kamera a mobilon vagy a számítógépen. Szellemes ötlet: a legalább közepesen megvilágított szobában letesszük a mobilt (elhelyezkedünk a gép előtt), s már indulhat is a fitneszprogram a nappaliban.


A jelenleg még csak iPhone-ra és Windows 8-ra kapható alkalmazás hamarosan a Mac App Store-ban és az Android Play Áruházban is elérhető lesz. Az alkalmazás a kamera mozgásérzékelője segítségével teszi lehetővé, hogy a felhasználó a mobiltól látótávolságban állva kézzel és lábbal kapja el a virtuális labdákat. A különféle színű labdákat másképp jutalmazza az alkalmazás. Kiválóan alkalmas a karosszékből való felállásra – s még attól sem kell tartani, hogy a csakis képernyőn megjelenő labdákkal leverjük a csillárt.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Laptopot a cicáknak!

Valami, hogy ne a mi laptopunkon játszanak, aludjanak, vagy éppen hisztizzenek szőrös kis kedvenceink. Mára macskák számra is gyártanak laptopot, de milyet?

Ha az élet egy játék, íme a szabályok!

A játékszabályokat azonban sajnálatos módon sosem mondják el nekünk, és semmiféle útmutatást nem adnak arról, hogyan is kell ezt játszani. Mi most segítünk!

Pál Feri: Sötétségben él, aki csak önmagát látja!

Adjál akkor is, ha kevés van neked is, adjál akkor is, ha neked is szükséged lenne rá, adjál akkor is, ha neked nem adtak, adjál akkor is, ha a szavaknál többre van szükség - és közben észrevétlenül a reménység emberévé leszel.

Öt tudományosan megalapozott gyakorlat a boldogságért

Öt egyszerű tippegy pszichológustól, hogy könnyebben elérd a boldogságot.

A kartonfigura, akiről több fotó készült, mint Heidi Klumról valaha (képriport)

Mi a manó ez a kis kartonfigura, akiről több fotó készült, mint Heidi Klumról valaha, és akiért világszerte olyan sokan rajongónak. Felnőtteknek készült baba, netán csak marketingfogás? Íme Dambo története, mert mindenkinek van egy története, még ennek a kis papírcsodának is.