Fitnesz okostelefonra, cseppet sem virtuálisan


Magyar fejlesztésű játék készült az amúgy mozgásra restnek tartott kütyü- és számítógép-mániásoknak. A Ballstrike fitneszprogram a kiterjesztett valóság alkalmazási lehetőségeit használja fel.


A számítástechnika – okostelefontól asztali gépig – egyértelműen a billentyűzet kiváltására tör, kéz-, hang- és mozdulatvezérléssel akarja pótolni az ósdinak kikiáltott gépelést. Ideje, hiszen két éve kapható már az Xboxhoz a Kinect gépe, amely lehetővé tette, hogy pusztán testmozgással irányíthatóak legyenek a játékok.

A magyar fejlesztésű program
mintha a Kinect okostelefonra átültetett változata lenne: nem kell hozzá más, csak egy előoldali kamera a mobilon vagy a számítógépen. Szellemes ötlet: a legalább közepesen megvilágított szobában letesszük a mobilt (elhelyezkedünk a gép előtt), s már indulhat is a fitneszprogram a nappaliban.


A jelenleg még csak iPhone-ra és Windows 8-ra kapható alkalmazás hamarosan a Mac App Store-ban és az Android Play Áruházban is elérhető lesz. Az alkalmazás a kamera mozgásérzékelője segítségével teszi lehetővé, hogy a felhasználó a mobiltól látótávolságban állva kézzel és lábbal kapja el a virtuális labdákat. A különféle színű labdákat másképp jutalmazza az alkalmazás. Kiválóan alkalmas a karosszékből való felállásra – s még attól sem kell tartani, hogy a csakis képernyőn megjelenő labdákkal leverjük a csillárt.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Játsszuk el a magyar népmeséket!

Aki szereti a meséket, szeret játszani, az szánjon időt, üljön le és játsszon. De ne főzés közben, mert odaég...

12 film, amiket 2016-ban meg kell nézned

Filmek ahhoz, hogy komolyan vedd az életet, és ahhoz, hogy ne vedd olyan komolyan. Alapművek, amelyek a mai nézőt is megszólítják. Elgondolkodtatják, vagy épp megnevettetik. Ha még nem láttad őket, ideje bepótolnod.

A szilfa köré épült a világ egyik legkülönlegesebb játszótere

Van egy játszótér Japán Tachikawa nevű városában, ami egy fa köré épült. Vajon mi állhat e mögött a furcsa fúzió mögött? Mi elmeséljük!

Magyar sikersztori - így építsd meg a világ legnagyobb kaszinóját!

Tizennyolc nemzetközi díjat zsebelt már be a magyar POSSIBLE Games a gyermekeknek kifejlesztett mobiljátékukkal...

Nagymamák horgolják Magyarország legaranyosabb játékait! :)

Játékaik mind magas minőségű, kézzel készült, magyar dizájn termékek. Egy biztos, jó hírét viszik Magyarországnak.