A kutatók eredményeiket az Environmental and Experimental Botany című folyóiratban közölték. Az általuk felfedezett fenolszármazékot a paradicsomnövény akkor termelte védekezésül, amikor egy bizonyos baktérium megfertőzte. Az új antioxidáns iránt máris nagy az érdeklődés. Az élemiszeripar a legkülönfélébb ételek tartósításához használhatná, mert igen hatékonyan gátolhatná a zsírok oxidációját. Az avasodás késleltetése számos készítmény eltarthatóságát növelhetné. Az orvoslásban segíthetne megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, valamint a rosszindulatú daganatokat. Szakértők szerint a petrokémia is nagy fölvevő volna, mert a gázolajat is konzerválhatná, valamint szerepe volna a gumiáruk, textilfélék előállításában. A kozmetikai ipar is vonzónak találja a bőrgyógyászati készítmények tartósítására és az öregedés lassítására.
Mi van akkor, ha nincs "napi boldogság"?!
Rendkívül mély, őszinte írás Annitól, a péntek este Párizsban történtekről. Magunk sem ölthettük volna jobban mondatokba gondolatainkat ezekben a napokban. Egyetértünk és érzéseink megegyeznek a napiboldogsag.com bloggerrével. Minden, magát pozitívnak tartó embernek, érdemes elolvasnia!