Interaktív kiállításon a Gemenci erdő állat- és növényvilága


A Gemenc Zrt. és egy bevásárlóközpont összefogott, hogy az erdők nemzetközi éve keretében interaktív kiállítással mutassa be a Gemenci erdő egyedülálló növény- és állatvilágát.

A Gemenci erdő titokzatos rengetegét, egyedülálló növény- és állatvilágát így bárki közelről megismerheti 2011. szeptember 23-25. között - olvasható a szerkesztőséghez eljuttatott közleményben. 2011-ben ünnepli a világ az Erdők Nemzetközi Évét. Ebből az alkalomból az ENSZ felhívást intézett a kormányokhoz, az ENSZ szervezeteihez, valamint más, nem kormányzati, privát és egyéb szervezetekhez, hogy tegyenek erőfeszítéseket az erdővédelem tudatosítására a fenntartható fejlődése érdekében. Ehhez az akcióhoz csatlakozik az Allee Bevásárlóközpont és a Gemenc Zrt. egy interaktív kiállítással. Mind a bevásárlóközpont, mind az erdőgazdaság fontosnak tartja, hogy a felnövekvő nemzedék érzelmileg és szellemileg is jobban kötődjön az erdőhöz, ezáltal természeti környezetünk védelméhez, ezért a rendezvény kiemelten foglalkozik a gyermekekkel és a fiatalokkal, így erősítve ökológiai értékrendjüket, általában a kultúra és a kiállítások látogatásának jelentőségét.
Kép forrása: gemenczrt.hu
A világrekorder gímszarvas, valamint a csodálatos vízimadarak hazájából érkeznek a Gemenc Zrt. erdészei, ökoturisztikai szakemberei, akik bemutatják a bevásárlóközpont látogatóinak Gemenc páratlan élővilágát. A gyermekek kézműves foglalkoztatók segítségével közelről megismerhetik a természet nyújtotta anyagokat, terméseket. Nagyméretű televíziók, színes tablók és valódi facsemeték segítségével mindenki ízelítőt kaphat az erdő hétköznapjaiból. A helyszínen az erdő hangjai is megelevenednek. A Gemenci Erdei Vasutat egy vasútmodell mutatja be. A háromnapos eseményhez rajzverseny is kapcsolódik, szeptember 23-án pedig az érdeklődő diákok rendhagyó természetismeret órákon vehetnek részt, amit erdész szakemberek tartanak előzetes jelentkezés esetén. A bakancsos turisták sem maradnak ki a jóból, hiszen az ökoturizmus kedvelői megismerkedhetnek a gemenci gyalogos, kerékpáros és kenus túralehetőségekkel is. Az erdészek néhány hónappal ezelőtt árván maradt kismókusokat találtak, mentettek meg és neveltek fel. Meglepetésként pedig most, mielőtt visszaengedik őket az erdőbe, a kis kedvenceket bemutatják az állatbarátoknak.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Azt hittük örökre eltűnt, de évtizedek után újra virágzik a Duna!

Valószínüleg a környezetszennyezés miatt tűnt el hosszú évekre a kérészek rendjébe tartozó dunavirág, de most újra megfigyelhető rajzásuk a Dunán.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!