Belépés

Interaktív kiállításon a Gemenci erdő állat- és növényvilága


A Gemenc Zrt. és egy bevásárlóközpont összefogott, hogy az erdők nemzetközi éve keretében interaktív kiállítással mutassa be a Gemenci erdő egyedülálló növény- és állatvilágát.

A Gemenci erdő titokzatos rengetegét, egyedülálló növény- és állatvilágát így bárki közelről megismerheti 2011. szeptember 23-25. között - olvasható a szerkesztőséghez eljuttatott közleményben. 2011-ben ünnepli a világ az Erdők Nemzetközi Évét. Ebből az alkalomból az ENSZ felhívást intézett a kormányokhoz, az ENSZ szervezeteihez, valamint más, nem kormányzati, privát és egyéb szervezetekhez, hogy tegyenek erőfeszítéseket az erdővédelem tudatosítására a fenntartható fejlődése érdekében. Ehhez az akcióhoz csatlakozik az Allee Bevásárlóközpont és a Gemenc Zrt. egy interaktív kiállítással. Mind a bevásárlóközpont, mind az erdőgazdaság fontosnak tartja, hogy a felnövekvő nemzedék érzelmileg és szellemileg is jobban kötődjön az erdőhöz, ezáltal természeti környezetünk védelméhez, ezért a rendezvény kiemelten foglalkozik a gyermekekkel és a fiatalokkal, így erősítve ökológiai értékrendjüket, általában a kultúra és a kiállítások látogatásának jelentőségét.
Kép forrása: gemenczrt.hu
A világrekorder gímszarvas, valamint a csodálatos vízimadarak hazájából érkeznek a Gemenc Zrt. erdészei, ökoturisztikai szakemberei, akik bemutatják a bevásárlóközpont látogatóinak Gemenc páratlan élővilágát. A gyermekek kézműves foglalkoztatók segítségével közelről megismerhetik a természet nyújtotta anyagokat, terméseket. Nagyméretű televíziók, színes tablók és valódi facsemeték segítségével mindenki ízelítőt kaphat az erdő hétköznapjaiból. A helyszínen az erdő hangjai is megelevenednek. A Gemenci Erdei Vasutat egy vasútmodell mutatja be. A háromnapos eseményhez rajzverseny is kapcsolódik, szeptember 23-án pedig az érdeklődő diákok rendhagyó természetismeret órákon vehetnek részt, amit erdész szakemberek tartanak előzetes jelentkezés esetén. A bakancsos turisták sem maradnak ki a jóból, hiszen az ökoturizmus kedvelői megismerkedhetnek a gemenci gyalogos, kerékpáros és kenus túralehetőségekkel is. Az erdészek néhány hónappal ezelőtt árván maradt kismókusokat találtak, mentettek meg és neveltek fel. Meglepetésként pedig most, mielőtt visszaengedik őket az erdőbe, a kis kedvenceket bemutatják az állatbarátoknak.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kicsiké a világ! Megnyitott a MiniCity, és ...

Megnyílt a Mini City elnevezésű kreatív gyerekváros a Nyugati téren, jövő hétvégén pedig játékos ...

Fedezd fel az erdőt erdészekkel!

Október első hetében mintegy száz programra várják az érdeklődőket, akikkel az ország egyötödét ...


Népszerű termékek
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése