Interaktív kiállításon a Gemenci erdő állat- és növényvilága

A Gemenc Zrt. és egy bevásárlóközpont összefogott, hogy az erdők nemzetközi éve keretében interaktív kiállítással mutassa be a Gemenci erdő egyedülálló növény- és állatvilágát.

A Gemenci erdő titokzatos rengetegét, egyedülálló növény- és állatvilágát így bárki közelről megismerheti 2011. szeptember 23-25. között - olvasható a szerkesztőséghez eljuttatott közleményben. 2011-ben ünnepli a világ az Erdők Nemzetközi Évét. Ebből az alkalomból az ENSZ felhívást intézett a kormányokhoz, az ENSZ szervezeteihez, valamint más, nem kormányzati, privát és egyéb szervezetekhez, hogy tegyenek erőfeszítéseket az erdővédelem tudatosítására a fenntartható fejlődése érdekében. Ehhez az akcióhoz csatlakozik az Allee Bevásárlóközpont és a Gemenc Zrt. egy interaktív kiállítással. Mind a bevásárlóközpont, mind az erdőgazdaság fontosnak tartja, hogy a felnövekvő nemzedék érzelmileg és szellemileg is jobban kötődjön az erdőhöz, ezáltal természeti környezetünk védelméhez, ezért a rendezvény kiemelten foglalkozik a gyermekekkel és a fiatalokkal, így erősítve ökológiai értékrendjüket, általában a kultúra és a kiállítások látogatásának jelentőségét.
Kép forrása: gemenczrt.hu
A világrekorder gímszarvas, valamint a csodálatos vízimadarak hazájából érkeznek a Gemenc Zrt. erdészei, ökoturisztikai szakemberei, akik bemutatják a bevásárlóközpont látogatóinak Gemenc páratlan élővilágát. A gyermekek kézműves foglalkoztatók segítségével közelről megismerhetik a természet nyújtotta anyagokat, terméseket. Nagyméretű televíziók, színes tablók és valódi facsemeték segítségével mindenki ízelítőt kaphat az erdő hétköznapjaiból. A helyszínen az erdő hangjai is megelevenednek. A Gemenci Erdei Vasutat egy vasútmodell mutatja be. A háromnapos eseményhez rajzverseny is kapcsolódik, szeptember 23-án pedig az érdeklődő diákok rendhagyó természetismeret órákon vehetnek részt, amit erdész szakemberek tartanak előzetes jelentkezés esetén. A bakancsos turisták sem maradnak ki a jóból, hiszen az ökoturizmus kedvelői megismerkedhetnek a gemenci gyalogos, kerékpáros és kenus túralehetőségekkel is. Az erdészek néhány hónappal ezelőtt árván maradt kismókusokat találtak, mentettek meg és neveltek fel. Meglepetésként pedig most, mielőtt visszaengedik őket az erdőbe, a kis kedvenceket bemutatják az állatbarátoknak.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ilyen egy túlfogyasztott bolygó, avagy egy véges világ "végtelen" növekedése (fotó)

Ha valaki azt hiszi, hogy egy véges világban létezhet végtelen növekedés, annak vagy elment az esze, vagy közgazdász - állítja Serge Latouche, francia közgazdászprofesszor. Világmentés vagy egy teljes képtelenség?

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.


NAPI BOLDOGSÁG