Interaktív sírkő a maradandó emlékekért


A kövön lévő kóddal és egy okostelefonnal megismerhető az elhunyt rövid, de frissíthető életrajza.


Interaktív sírkő is vásárolható már Nagy-Britanniában. A látogató mobiltelefonján kaphat tájékoztatást a halottról képekkel, videofelvételekkel, a család rendszeresen újíthatja, bővítheti, frissítheti a profilt.


A kellően "okos" mobiltelefonokat aktiváló, sírkőbe épített kódjeladó ára 300 font (bő 100 ezer forint), a net helyé 95 font.

A lehetőséggel elsőként egy özvegyasszony élt, akinek férje 55 évesen, tavaly halt meg szívbajban. Azért rendelt interaktív sírkövet, mert férje rajongott a technikai újdonságokért. "Mellesleg, ha valaki idővel családfakutatásba fog, a videók megkönnyíthetik a dolgát" - idézte a nőt a brit The Sun.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Nagy hatású személyiségek és a színészek, akik tökéletesen eljátszották őket

Salvador Dali, Stephen Hawking, Van Gogh és még sokan mások... na meg a remek színészek, akik új életre keltették őket a filmvásznon.

14 elgondolkodtató rajz technika-függésünkről (+képek)

Talán mégsem helyes, hogy ekkora teret kap a modern technika az életünkben? Talán vissza kéne térnünk bizonyos hagyományosabb kommunikációs formákhoz, hogy ne váljon felszínessé az életünk?

A telefonunk rabjai vagyunk - elképesztő fotókon!

Egy világot mutat be, ahol az embereknek már a természetes testhelyzete is a lehajtott fej - ez az a póz ugyanis, ami a legjobban alkalmazkodik az okostelefonhoz. Bár néhol túlzó, a jelenség veszélyeire remekül felhívja a figyelmet. Bárcsak minél több emberhez eljutna!

Csak élni ne felejts el! - Korunk szatírája képekben (+videó)

Az internet, a közösségi média, az okostelefonok és más kütyük, ezek applikációinak nagyfokú befolyása életünkre korunk meghatározó jelensége. Érdemes elgondolkodni a következőkön!

Edzés a monitor előtt ülve

Egészségtelen álló nap monitort bámulva, mozdulatlanul íróasztal mögött ülni: mégis sokan kénytelenek így tölteni a napjaikat. Megoldás lehet számukra a Cubii, vagy a gerinctorna.


NAPI BOLDOGSÁG