Még 1 nap és törölhetjük Google és Youtube keresési előzményeinket


Március elsejétől megváltoznak a keresőóriás adatvédelmi irányelvei. Általa tárolt kereséseinket néhány kattintással eltávolíthatjuk, megmutatjuk hogyan!


A kereső által megjegyzett adatok felszámolásához lépjünk be Gmail címünkkel a Google History oldalára. Jelöljük be az „Internetes előzmények teljes törlése” (angolul „Remove all web history”) menüpontot, s nyomjuk meg az „OK” gombot. Az adatok (végképp?) törlődnek. Több Gmail cím esetén minden egyes címen meg kell ismételni az eljárást.

Nem elképzelhetetlen, hogy egyeseket némileg még az is zavar, ha videózási ízlésüket megjegyzi a Youtube – ami ugye a Google maga. Ha az aggályosabb felhasználók azt akarják, hogy az új Privacy Policy értelmében, bár csakis azért, hogy nekik segítsen, a Youtube/Google mégse tárolja minden egyes mozdulatukat, akkor a következő lépésekre van szükség:

Keressük fel a Youtube My History oldalt, ott kattintsunk a „Clear all viewing history” menüpontra, majd nyomjunk balra „History”-ra, aztán katt ismételten a „Pause viewing history”-ra. Ha több felhasználónevet használunk, ismételjük meg mindegyikkel a leírt lépéseket. Magyarított oldalon az „Előzmények” és a „Keresési előzmények” pontokat érdemes átnézni.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Festmények, amik egyszerre szürreálisak és gyönyörűek (képriport)

Titus Brzozowski azt vallja, hogy nincs szebb város a világon, mint a lengyelországi Varsó. A művész és építész csodás, vízfestékkel készült alkotásaival próbál erről meggyőzni mindenkit: minket sikerült!

Francia uralkodók hálószobatitka: a zeller ereje

Ha eddig úgy gondoltál a zellerre, mint egy unalmas zöldségre, akkor most meg fog változni a véleményed! Az is megtörténhet, hogy a kedvenced lesz!

Tudtad, hogy a láz nem veszélyes, és pozitív hatásai is vannak? - 5 tévhit a lázról

Az utóbbi években megváltozóban van az orvosok véleménye a lázcsillapítás szükségességéről...

20 gondolat Buddhától, amelytől garantáltan átértékeled az életedet

Buddha jelentése "a felébredt" vagy "a megvilágosodott". Mind a mai napig nagy hatást gyakorol a spirituális világra, temérdek tanítása nyújt betekintést a bölcs élet titkaiba.

8 tápanyag, ami jót tesz az agynak

A Food Technology magazin márciusi összeállításában egybegyűjtötte azt a nyolc tápanyagot, amely segíthet épen tartani agyunkat - írja az Origo.