Misztikusan gyönyörű hidak, amik szinte egy másik világba vezetnek (képriport)

Rakotz híd, Németország


Egy szépséges, régi híd, amely évek, évtizedek, évszázadok óta áll biztosan a helyén, megmozgathatja a fantáziánkat - pláne akkor, ha valamilyen mesés táj közepén találunk rá. Miközben átsétálunk rajta, elmerengünk: vajon valóban csak a másik oldalra "visz" minket, vagy egyesen egy másik, a jelenleginél varázslatosabb, hihetetlenebb világba? 

Az Ördög hídja, Rhodope hegység, Bulgária

Huangshan, Anhui, Kína


Mi, ha ránézünk ezekre a hidakra, úgy érezzük, hogy ha valami ilyen gyönyörű, akkor muszáj elvezetnie minket valahova - valahova máshova. El vagyunk bűvölve, mindegyiken végigmennénk!


Pindosz hegység, Görögország

Latefossen vízesés, Norvégia

Mullerthal, Luxemburg

Hold híd, Taipei, Tajvan

Ronda, Malaga, Spanyolország

Gorge De L'areuse, Svájc

Multnomah-vízesés, Oregon, USA

Carrbridge, Skócia

Glenfinnan viadukt, Skócia

Gaztelugatxe, Spanyolország

Stari Most, Bosznia-Hercegovina

Gyökér híd, India

Hermitage híd, Skócia

Ponte Gobbo, Olaszország

Tollymore, Egyesült-Királyság

Híd a Merced folyón, Yosemite, USA

Gapstow híd, New York, USA


"Van a híd... Egy pici, romos erdei kőhíd. Talán évek, évtizedek óta nem lépett rá senki. Környékét belepte a gaz, köveit a moha. Már senkinek nem fontos. Ám egy napon két ember érkezik. Felfedezik a kis hidat. Felfedezik maguknak. Letelepednek rá. És ezen a napon a híd életre kél. Mert ezen a napon sokkal fontosabb küldetést tölt be, mint korábban bármikor. Ma nem a patak két partját fogja összekötni, hanem két ember szívét, lelkét. A híd, ha soha többé senki rá sem néz, akkor is fontosabb már, mint sok nagy társa, amelyek folyamok vizén segítik át naponta emberek ezreit. Két ember számára ez a pici, romos híd örökre híd marad."  ~ Csitáry-Hock Tamás ~Pozitív Nap

Forrás: boredpanda.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?

Alighanem ez az ország legkülönösebb fája

A napokban a Facebookon tettek közzé egy fotót Ceglédbercel egyik fájáról, ami nemcsak pompás színezetével, hanem egyedülálló formájával is lenyűgözi az arra járókat.

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!


NAPI BOLDOGSÁG