Szélenergia magyar mérnökök által - már gyártják a hazai fejlesztésű szélgenerátort

A szélgenerátor, ami hazai innovációkat ötvöz, teljes egészében Magyarországon készül, 99 százalékban hazai alapanyagok és munkaerő alkalmazásával.

Ma már talán feledésbe merült az a tény, hogy a villamos gépgyártásban Magyarország egykor nagyhatalom volt. Száz évvel ezelőtt a Ganz a világ négy legnagyobb villamos gépgyártója közé tartozott és 1898-ban mát több megawattos erőműveket gyártott és telepített világszerte. Az akkori és mostani magyar mérnökök megállják a helyüket bárhol a világon, de most végre újra itthon fogtak össze azért, hogy bebizonyítsák, ismét tudnak valami újat, rendkívülit adni a világnak. Hosszas előkészítés, tervezés, fejlesztés végeredményeként megszületett egy olyan szélgenerátor gépcsalád, melynek egyik prototípusát az Energiacentrum NRG-ECO-STORE hálózata kapta meg, hogy telepítse és tesztelje saját központjában. 
Kép forrása: energiacentrum.com
Hosszas tesztelés után megkezdődött ennek a hazai gyártmányú, különösen szárazföldi szélviszonyokra tervezett és gyártott szélgenerátornak a sorozatgyártása. A gyártás szervezését az Energiacentrum vállalta fel, hogy végre elérhetővé váljon a korábban többször beharangozott termék. A szélgenerátor a jelenleg piacon megtalálható más szélgenerátoroktól eltérően megnövelt lapátfelülettel és különleges kialakítással rendelkezik, ötvözve számos hazai innovációt.  A szélgenerátor teljes egészében Magyarországon készül 99 százalékba hazai alapanyagok és munkaerő alkalmazásával. Az állandó mágneses generátor sokpólusú, alacsony fordulatszámú, a lapátok pedig megnövelt felületűek, így a berendezés már a kis szélsebességen is termeli az áramot. A hazai és külföldi megrendelők nagy érdeklődésére tekintettel a gyártó úgy döntött, hogy nem várakoztatja tovább a piacot, hanem a megrendelések beérkezésének sorrendjében elindítják a sorozatgyártás!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Magyar gimnazista lány áll a világ egyik legnagyobb innovációs versenyének élén!

Minden évben megrendezik a világ legnagyobb innovációs versenyét, ahol idén két magyar diáklány is brillírozott!

Különleges magyar vakolat légkondi helyett

2016-tól nem kell szaunáznod a lakásban (ha nem akarsz).

Magyarok válthatják meg a világot

Mangrovefák menthetik meg a világot az egyre jobban emelkedő vízszinttől.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Isteni fény: műanyag flakonból villanykörte? Lehetséges!

Tudtad, hogy évente közel 200 billió műanyag flakont dobunk el? Van azonban egy megoldás, amelynek segítségével jó cél érdekében használhatnánk fel a használt flakonokat.


NAPI BOLDOGSÁG