Belépés

Szélenergia magyar mérnökök által - már gyártják a hazai fejlesztésű szélgenerátort


A szélgenerátor, ami hazai innovációkat ötvöz, teljes egészében Magyarországon készül, 99 százalékban hazai alapanyagok és munkaerő alkalmazásával.

Ma már talán feledésbe merült az a tény, hogy a villamos gépgyártásban Magyarország egykor nagyhatalom volt. Száz évvel ezelőtt a Ganz a világ négy legnagyobb villamos gépgyártója közé tartozott és 1898-ban mát több megawattos erőműveket gyártott és telepített világszerte. Az akkori és mostani magyar mérnökök megállják a helyüket bárhol a világon, de most végre újra itthon fogtak össze azért, hogy bebizonyítsák, ismét tudnak valami újat, rendkívülit adni a világnak. Hosszas előkészítés, tervezés, fejlesztés végeredményeként megszületett egy olyan szélgenerátor gépcsalád, melynek egyik prototípusát az Energiacentrum NRG-ECO-STORE hálózata kapta meg, hogy telepítse és tesztelje saját központjában. 
Kép forrása: energiacentrum.com
Hosszas tesztelés után megkezdődött ennek a hazai gyártmányú, különösen szárazföldi szélviszonyokra tervezett és gyártott szélgenerátornak a sorozatgyártása. A gyártás szervezését az Energiacentrum vállalta fel, hogy végre elérhetővé váljon a korábban többször beharangozott termék. A szélgenerátor a jelenleg piacon megtalálható más szélgenerátoroktól eltérően megnövelt lapátfelülettel és különleges kialakítással rendelkezik, ötvözve számos hazai innovációt.  A szélgenerátor teljes egészében Magyarországon készül 99 százalékba hazai alapanyagok és munkaerő alkalmazásával. Az állandó mágneses generátor sokpólusú, alacsony fordulatszámú, a lapátok pedig megnövelt felületűek, így a berendezés már a kis szélsebességen is termeli az áramot. A hazai és külföldi megrendelők nagy érdeklődésére tekintettel a gyártó úgy döntött, hogy nem várakoztatja tovább a piacot, hanem a megrendelések beérkezésének sorrendjében elindítják a sorozatgyártás!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Energia-termelő lábak

„Adózzon a lábad, ha sétálni mész” – énekelte a Beatles négy és fél évtizede. De van jobb ...

Szelek szárnyán a jövőnk?

Egyszer át kell állnunk a megújuló energiaforrásokra. Ilyen a szélenergia is, ami mára nagy teret ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése