Te is mindig érdekeseket álmodsz? Nemsokára lehet, hogy képes leszel másoknak is megmutatni azokat! (+videó)

Az álmoknak nagy jelentőséget tulajdonítunk, visszatükrözi félelmeinket, a nap eseményeit, vagy akár elfojtott érzéseinket. Mégsem tudjuk mindig, hogy mit jelentenek a látottak. Sokszor az ébredés pillanatában már el is felejtjük azt, hogy mit álmodtunk! 


A kutatások azonban jó úton haladnak afelé, hogy felvegyék az álmokat, és akár hónapokkal, évekkel később is vissza lehessen azokat játszani. Ehhez persze még sok idő és rengeteg teszt szükséges, de a lehetőség már nem kizárt. Így a jövőben a képernyőn is megpillanthatod majd az éjszaka látott, moziba illő hőstetteidet, vagy álmaid férfiját!


A kutatásokat igazából az hátráltatja, hogy nem képesek úgy megfigyeléseket végezni, hogy nem ébresztik fel az alanyokat, és kérdezik meg, hogy mit álmodtak. A választ azonban rengeteg tényező befolyásolhatja, így nem nyerhető ki pontos adat.


A felvételhez tehát más módszerre van szükség: az agyhullámokat akarják hasznosítani. Ezt az agy feltérképezésére és az agyi aktivitások vizsgálatára már használják, méghozzá az MRI gépek segítségével. A technika tehát létezik, amivel képesek monitorozni az elmét, viszont létre kell hozni még egy olyan programot, ami az agyhullámokat konkrét szavakra, ezen felül pedig pontos képekre fordítja le. 


Ha érdekel a pontos folyamat, hogy milyen kísérleteket végeznek annak érdekében, hogy a program megvalósuljon, nézd meg a következő, magyar feliratos videót!


Pozitív Nap

Forrás: AsapScience

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"Kérem, vasárnap ne jöjjön." - 80 éve ment el József Attila

József Attila. Egyszerű név. Zseniális elme. Az őrület határán táncoló lélek. Költő, művész - a legnagyobb és legmagányosabb. 80 éve távozott közülünk.

Év végi agytakarítás: 8 dolog, amit még idén pucolj ki az életedből!

Az utóbbi időben többször is felvetődött, hogy az emberek miért tesznek különös dolgokat akkor is, ha attól cseppet sem lesznek sem boldogabbak, sem elégedettebbek, sőt egyenes károsan hatnak rájuk ezek a szokások.

A fohász, ami átsegítette a nehéz időszakokon "A kis herceg" íróját

Antoine de Saint-Exupéry, a híres francia író, akinek bölcs gondolatait nem csupán "A kis herceg" művéből ismerhetjük. Az egyik legcsodálatosabb fohász is tőle származik. Élete, pilótaként sem volt félelmektől, szorongásoktól mentes, és az egyik legnehezebb időszakban a következőket vetette papírra

30 ok az önbizalomra!

30 ok arra, hogy az légy, aki mindig is akartál lenni! hiszen lehetetlen sikeresnek, boldognak lenni, ha az ember önmaga útjába áll...

12 alkalom, amikor az írók egy egészen új szintre emelték a köszönetnyilvánítást

A regények elején vagy végén a legtöbbször az írók pár szóval megemlítik néhány szerettüket, családtagjukat, akiknek a könyvet ajánlják. Ezek általában rövid, kedves mondatok, amelyekben hálájukat fejezik ki azon emberek számára, akik segítettek nekik a könyv megírásában, ötleteikkel, szeretetükkel támogatták őket a nehezebb időszakokban is. De mint ahogy a világon bármit, ezt is lehet egészen másképp csinálni.


NAPI BOLDOGSÁG