Felhívás: Aranyanyu kerestetik

Rácz Zsuzsa író és az egyik nagy gyógyszergyár a köztünk élő hősnőket akarja megtalálniAz Aranyanyu Díjat azzal a céllal hozták létre, hogy a nők munkájának elismertsége minden területen növekedjen.

Rácz Zsuzsa írónő (Fotó: vital.hu)
Nőknek szóló díjat alapított Rácz Zsuzsa író és az egyik nagy gyógyszergyár. A Richter Aranyanyu Díj mottója: találjuk meg együtt a köztünk élő hősnőket! Három kategóriában keresik a feltételeknek megfelelő nőket: pedagógus, orvos és egészségügyi szakdolgozó. Az összesen 1,2 millió forintos ösztöndíjra november 1-jéig várják a jelöléseket terezanyu.hu honlapon. Interjút készített Rácz Zsuzsával a Kossuth Rádió délutáni magazinja. Az írónő elmondta: minden jelöléshez várnak egy személyes történetet is a díjra javasolt személlyel kapcsolatban.

A hagyományteremtő céllal életre hívott, kifejezetten nőknek szóló díjjal az a szándéka a szervezőknek, hogy növeljék a nők munkájának társadalmi elismerését. A díjjal erősíteni kívánják Richter és a Terézanyu Klub törekvését, melynek célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelése. Ez a cél egész munkájuk mozgató rugója, a Terézanyu Klubnak is ez az ars poeticája. Ki ne tudna mondani egy kiváló orvosnőt, egy elkötelezett óvónőt vagy egy lelkiismeretes nővért? Mindenki életében van ilyen hősnő, és most azon dolgoznak a szervezők, hogy a nyilvánosság segítségével megtaláljuk őket, és megadjuk a nekik járó figyelmet. Az Aranyanyu Díjat azzal a céllal hozták létre, hogy a nők munkájának elismertsége minden területen növekedjen.

Idén három kategóriában – pedagógus, orvosnő és egészségügyi szakdolgozó – várják a jelöléseket, amelyeket szeptember 27. és november 1. között bárki leadhat a  www.terezanyu.hu weboldalon keresztül. Az ajánlási szakasz végén kategóriánként 5-5, vagyis összesen 15 Aranyanyu Díj-jelöltet fognak kiválasztani. A szakmai zsűri döntése alapján közülük kerül majd ki minden egyes kategória Aranyanyu Díjasa, aki 200.000 forint összegű elismerést kap. A zsűri tagjai: Gyarmati Andrea, gyermekorvos, olimpiai érmes úszó; Kriston Andrea, az Intim Torna módszer kidolgozója; Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző; Beke Zsuzsa, a Richter kormányzati kapcsolatok és PR vezetője; valamint Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója. 
 
A jelöléshez annyit kell tenni, hogy leírjuk egy, a jelöltünkkel kapcsolatos személyes élményünket, amiben megelevenedik munkája során tanúsított odaadása, kivételes személyisége, hivatása melletti elkötelezettsége. Találjuk meg a köztünk élő hősnőket! 
 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

Hóbagoly szállította az aranyat a magyar természetfotósnak

Aranyérmet nyert Kércz Tibor fotográfus a 2017-es francia PX3, Prix de la Photographie Paris nemzetközi fotópályázaton - írja a National Geographic.

Erre a végtelenül cuki, Oscar-díjas kisfilmre érdemes áldozni hat percet

A magyar Oscar-nyertes film, a "Mindenki" sikere örömkönnyeket csalt sokunk szemébe, de van egy másik kedvenc, ami szintén díjat nyert, és tavaly már sokan láttuk is. Ez a "Piper".


NAPI BOLDOGSÁG