Minden fazék húsleves más és más: egyetlen zöldség hozzáadása vagy elhagyása, a hús fajtája, része és kora megváltoztatja minden cseppjét. Éppen ezért most nem mondjuk meg, mit rakjon bele, nem adunk grammra pontos receptet, hiszen azzal a világ összes nagymamáját és anyukáját megsértenénk.

Viszont, hogy a főzési tudomány se álljon meg, néhány jó tanács:
Vigyázzunk a hús, zöldség, víz arányára, csak annyi vizet, amennyi épp elfedi a húst. Úgy lesznek elég koncentráltak az ízek.
A zöldség a fövés jó felétől, vagy utolsó harmadától kerüljön a levesbe, és nagyon lassú tűzön főjön a húsleves. Inkább csak gyöngyözzön. 3-4 óra alatt, de inkább utóbbi - ha az ízeket is eltaláljuk - só, bor... - szinte biztos, hogy tökéletes étket tehetünk az asztalra.
A húsleves, pláne, ahogy nagymamák csinálják, nem egyszerűen gyógyszer és ebéd, nem egy szimpla étel, a húsleves a minden, nélküle talán nincs élet sem.
Pozitív Nap