Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

A munka alatt jelen esetben nem az étkezés utáni elmosogatást vagy az ébredés utáni beágyazást kell érteni, hanem speciális szolgáltatásokat, amiket megtaníthatunk a szállásadónak.

Ha kiválasztottuk a listából a számunkra legkedvesebb vendégházat, kapcsolatba léphetünk a tulajdonosokkal, hogy megbeszéljük, mit kínálunk cserébe. Ez lehet vízvezeték-szereléstől kezdve táncórákon át a ritka DVD-kollekcióig bármi. De amennyiben nincs ötletünk, úgy választhatunk a szállásadó kívánságlistájáról is valamit.

Hogy néhány példát említsünk:

  • van, aki tűzifát vár cserébe;
  • van, aki Bruce Springsteen-emléktárgyat szeretne legszívesebben;
  • egy szállástulajdonos japán vendégeket fogadna, hogy megtanítsák neki az origami művészetét;
  • míg egy másik tulaj antik tükröknek örülne a legjobban.


A Barter Hét szervezői szerint a fizetési kötelezettség elhagyásával a vendégszeretet emberi aspektuásra helyezik a hangsúlyt, és lehetőséget adnak az utazásra azok számára is, akik anyagi helyzetük miatt máskor nem tehetnék ezt meg.

A 2009 óta évről évre megrendezett Barter Hetet idén november 13. és 19. között tartják meg, így jó eséllyel már lemaradtunk róla. Nem kell ugyanakkor megijedni, mert a csatlakozott szálláshelyek közül megközelítőleg 800 egész évben várja a barterajánlatokat a vendégeitől.

Magyarországon is el tudnánk képzelni egy ilyen akciót.


Forrás: Sokszinuvidek.24.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

Feladta mindenét, hogy cicájával körbeutazza Ausztráliát

A kaland főhőse Willow, a macska volt...

Tüneményes képekkel ünnepeljük, hogy a hópárduc nem veszélyeztetett faj többé

A gyönyörű és egzotikus hópárducot 1972 óra veszélyeztetett fajként tartották számon, de a múlt héten jó hír érkezett a macskák felől. Az elmúlt három év adatait elemezve a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a sebezhető kategóriába sorolta vissza őket.

Valószínűleg ez lesz a legmegdöbbentőbb 6 perc életedből, amit filmnézés közben töltesz el!

Szavakkal bemutatható vajon ez a videó? 6 perc, ami nem lesz kellemes. A valóság lesz. Hogy mit szűrtök le belőle, azt rátok bízzuk. Itt valóban feleslegesek a szavak...


NAPI BOLDOGSÁG