Bemutatkozik a világ legcukibb kisállata

Meglehetősen ritkán találkozhatunk hermelinnel a természetben. Óvatos, rejtőzködő állat, a menyét közeli rokona.  • # A hermelin kisméretű ragadozó, kedveli a vizes élőhelyeket, de máshol is megtelepszik.
  • # Testhossza a farkával együtt 30-40 cm. A hím hermelin jóval nagyobb a nősténynél és példamutató apa, a kicsinyek felneveléséből teljes mértékben kiveszi a részét.
  • # Bűzmirigyei a borzéhoz hasonlóan kellemetlen, szúrós szagú váladékot termelnek.
  • # Bundája barnás-vöröses, hasa alja fehér, torka sárgás. A farka mindig a testével megegyező színű, leszámítva a végét, ez ugyanis télen-nyáron fekete. Az északi területeken élő hermelin színt vált, télire levedlik, és hófehér bundát ölt, csak a farka hegye marad fekete. Ezt a csodaszép szőrmét irigyelték el egykor az emberek, és ez tette gazdaggá a prémkereskedőket.
  • # Élőhelye kiterjed egész Európára, hazánkban a Körös-Maros Nemzeti Park területén is felbukkantak példányai.
  • # A hermelin és a menyét is védett faj, legfeljebb a vadtenyésztő telepek környékén kell féken tartani őket. Kölyökkorában fogságba esve a menyéthez hasonlóan az emberhez szelídül.
  • # Tápláléka kisebb rágcsálókból áll, de madarakat, hüllőket, kétéltűeket, sőt halakat is zsákmányol.

Az alábbi videót nézve megállapíthatjuk, hogy a kölyök hermelin kíváncsiságán már csak a félénksége tesz túl.

VIDEÓ 1Vadászat közben lenyűgöző éberséggel és kecses mozdulatokkal halad, amit tökéletesen prezentál az alábbi videó.

Videó 2Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!

A legjobb apa-baba pillanatok +VIDEÓ

Az apukák és babák közös produkciói mindig különösen szívet melengetőek. Anyaként pedig nem a gyomrunkon, hanem a gyerekünkön keresztül vezet az út a szívünkhöz. Elhoztuk most nektek a legaranyosabb apa-baba videót az internet nagy tengeréből, hogy mindenkinek mosolyt csaljunk az arcára.

Anya és lányai összeöltöztek - és ez most igen cuki projekt lett

Összeöltözni már azért kicsit elcsépelt, nemde? Kivéve, ha van egy négyévesed, aki nagyon tökéletesen trollkodja szét mindahányszor.

Lenyűgöző felvételeken Erdély legszebb részei madártávlatból

Három részes drónvideó sorozat tiszteleg Erdély, sokunk számára igen kedves természeti csodái előtt. Már az első rész is magával ragadó.

Tüneményes képekkel ünnepeljük, hogy a hópárduc nem veszélyeztetett faj többé

A gyönyörű és egzotikus hópárducot 1972 óra veszélyeztetett fajként tartották számon, de a múlt héten jó hír érkezett a macskák felől. Az elmúlt három év adatait elemezve a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a sebezhető kategóriába sorolta vissza őket.


NAPI BOLDOGSÁG