Lehengerlő látvány: fűzfavesszőből készült alkotásokA fűzfa csüngő ágait semmivel nem keverhetjük össze, egyedisége mellett dekorációs értékét vesszőinek sárga színezete és leveleinek hosszúkás, vékony alakja még tovább növelik. Szakemberek szerint bármilyen stílusú és típusú kertbe ültethetjük, látványos megjelenése önmagában is szép látványt nyújt.

Ha kreatívak vagyunk, akkor a fűzfa vesszőjét sokoldalúan felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle élő kerítést vagy gyermekeinknek látványos bungallót.

Művészi alkotások fűzfavesszőbőlAz Egyesült Királyságban élő, igen tehetséges Judith Needham fantasztikus alkotásokkal kápráztatja el az embereket. A  fűzfavesszőből szőtt,  egyedi darabok nem csupán természetbarát megoldások, de látványban is lenyűgözőek. Judith szeretné tudását átadni a fiatal generációnak is, így az általa szervezett műhelymunkákon a kosárkészítéstől a fűzfestésig, bárki megtanulhatja a szakmát.


Egy másik rendkívüli alkotó, a szintén brit Tom Hare, aki szintén elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, és vallja, hogy a fűzfa végtelen lehetőséget kínál a hétköznapok használati eszköztárában.

"Van valami a fűzben, ami nem csupán a természethez való kapcsolódást segíti. Fűzfával dolgozni egyenlő az életformálással. Az illata, a textúrája nem csupán alkotásra inspirál, de balzsam a léleknek is."

Tom munkáját a londoni Kew Garden, azaz királyi botanikus kertben is megcsodálhatták már az őshonos gombák ünnepén.  A fűzfa alkotások több mint három méter magasak, méltóságos légkört adva a botanikus kert környezetének.


Trevor Leat munkájával a fűzfestés művészete emelkedik új szintre. Az Egyesült Királyságban több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Kisebb kosár- és kerti bútorain kívül híres a fűzfa szobáiról, élet-méretű alkotásairól, amit különböző fesztiválokon csodálhatnak meg az érdeklődők.


Forrás: sokszínűvidék.24.hu Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

A legjobb hazai buszmegállók, ahol jó várakozni

Várakozni senki nem szeret, mégis ilyen buszmegállókban kellemesebben telnek a percek. De most mutatunk egy rendhagyó hazai összeállítás, ahol igenis várakozni jó

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?

Alighanem ez az ország legkülönösebb fája

A napokban a Facebookon tettek közzé egy fotót Ceglédbercel egyik fájáról, ami nemcsak pompás színezetével, hanem egyedülálló formájával is lenyűgözi az arra járókat.


NAPI BOLDOGSÁG