Lehengerlő látvány: fűzfavesszőből készült alkotások

A fűzfát már régóta használják a kertekben dekorálás céljából, de egyéb, kreatív alkalmazásának is ezernyi példája ismert.A fűzfa csüngő ágait semmivel nem keverhetjük össze, egyedisége mellett dekorációs értékét vesszőinek sárga színezete és leveleinek hosszúkás, vékony alakja még tovább növelik. Szakemberek szerint bármilyen stílusú és típusú kertbe ültethetjük, látványos megjelenése önmagában is szép látványt nyújt.

Ha kreatívak vagyunk, akkor a fűzfa vesszőjét sokoldalúan felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle élő kerítést vagy gyermekeinknek látványos bungallót.

Művészi alkotások fűzfavesszőbőlAz Egyesült Királyságban élő, igen tehetséges Judith Needham fantasztikus alkotásokkal kápráztatja el az embereket. A  fűzfavesszőből szőtt,  egyedi darabok nem csupán természetbarát megoldások, de látványban is lenyűgözőek. Judith szeretné tudását átadni a fiatal generációnak is, így az általa szervezett műhelymunkákon a kosárkészítéstől a fűzfestésig, bárki megtanulhatja a szakmát.


Egy másik rendkívüli alkotó, a szintén brit Tom Hare, aki szintén elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, és vallja, hogy a fűzfa végtelen lehetőséget kínál a hétköznapok használati eszköztárában.

"Van valami a fűzben, ami nem csupán a természethez való kapcsolódást segíti. Fűzfával dolgozni egyenlő az életformálással. Az illata, a textúrája nem csupán alkotásra inspirál, de balzsam a léleknek is."

Tom munkáját a londoni Kew Garden, azaz királyi botanikus kertben is megcsodálhatták már az őshonos gombák ünnepén.  A fűzfa alkotások több mint három méter magasak, méltóságos légkört adva a botanikus kert környezetének.


Trevor Leat munkájával a fűzfestés művészete emelkedik új szintre. Az Egyesült Királyságban több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Kisebb kosár- és kerti bútorain kívül híres a fűzfa szobáiról, élet-méretű alkotásairól, amit különböző fesztiválokon csodálhatnak meg az érdeklődők.


Forrás: sokszínűvidék.24.hu Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!

Bemutatkozik a világ legcukibb kisállata

A természetben ritkán találkozhatunk hermelinnel, most viszont megmutatjuk, milyen tündéri állat a hófehér hermelin.

Lenyűgöző felvételeken Erdély legszebb részei madártávlatból

Három részes drónvideó sorozat tiszteleg Erdély, sokunk számára igen kedves természeti csodái előtt. Már az első rész is magával ragadó.

Tüneményes képekkel ünnepeljük, hogy a hópárduc nem veszélyeztetett faj többé

A gyönyörű és egzotikus hópárducot 1972 óra veszélyeztetett fajként tartották számon, de a múlt héten jó hír érkezett a macskák felől. Az elmúlt három év adatait elemezve a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a sebezhető kategóriába sorolta vissza őket.

Egy fotósorozat, ami megmutatja a gyerekek hogyan töltötték net és okostelefon nélkül a nyarat szerte a Földön

Summer Unplugged, azaz "nyár kihúzva", ez volt egy nemzetközi fotósverseny címe. Ennek pedig az volt a témája, hogy a gyerekek, hogyan töltik a nyarat, ha nem az interneten lógnak, vagy a Tv előtt ölnek. Fotósok százai örökítették meg világszerte, milyen boldogan telt a gyerekek nyara tévé, internet és telefon nélkül! Mutatjuk a legjobbakat!


NAPI BOLDOGSÁG