Lehengerlő látvány: fűzfavesszőből készült alkotások

A fűzfát már régóta használják a kertekben dekorálás céljából, de egyéb, kreatív alkalmazásának is ezernyi példája ismert.A fűzfa csüngő ágait semmivel nem keverhetjük össze, egyedisége mellett dekorációs értékét vesszőinek sárga színezete és leveleinek hosszúkás, vékony alakja még tovább növelik. Szakemberek szerint bármilyen stílusú és típusú kertbe ültethetjük, látványos megjelenése önmagában is szép látványt nyújt.

Ha kreatívak vagyunk, akkor a fűzfa vesszőjét sokoldalúan felhasználhatjuk. Készíthetünk belőle élő kerítést vagy gyermekeinknek látványos bungallót.

Művészi alkotások fűzfavesszőbőlAz Egyesült Királyságban élő, igen tehetséges Judith Needham fantasztikus alkotásokkal kápráztatja el az embereket. A  fűzfavesszőből szőtt,  egyedi darabok nem csupán természetbarát megoldások, de látványban is lenyűgözőek. Judith szeretné tudását átadni a fiatal generációnak is, így az általa szervezett műhelymunkákon a kosárkészítéstől a fűzfestésig, bárki megtanulhatja a szakmát.


Egy másik rendkívüli alkotó, a szintén brit Tom Hare, aki szintén elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, és vallja, hogy a fűzfa végtelen lehetőséget kínál a hétköznapok használati eszköztárában.

"Van valami a fűzben, ami nem csupán a természethez való kapcsolódást segíti. Fűzfával dolgozni egyenlő az életformálással. Az illata, a textúrája nem csupán alkotásra inspirál, de balzsam a léleknek is."

Tom munkáját a londoni Kew Garden, azaz királyi botanikus kertben is megcsodálhatták már az őshonos gombák ünnepén.  A fűzfa alkotások több mint három méter magasak, méltóságos légkört adva a botanikus kert környezetének.


Trevor Leat munkájával a fűzfestés művészete emelkedik új szintre. Az Egyesült Királyságban több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Kisebb kosár- és kerti bútorain kívül híres a fűzfa szobáiról, élet-méretű alkotásairól, amit különböző fesztiválokon csodálhatnak meg az érdeklődők.


Forrás: sokszínűvidék.24.hu Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Kerti tó vagy medence? 8 meggyőző érv a természet oázisa mellett

Nem túlzás azt mondani, hogy sokunk álma egy kerti medence vagy tó. Jó hír, hogy a mindkettőt megvalósíthatjuk egyszerre, ha vegyszermentes, természetes medence mellett döntünk.

26 év. Ennyi idő alatt újratelepítette az esőerdőt ez a házaspár

Felemelő történet a hétköznapok valós hőseiről. Egy házaspár, akik virágzó erdőt teremtett ott, ahol már szinte minden élet eltűnt...

Ezek a virágok most nekünk nyílnak: most öltözik pirosba sokfelé a határ (vöröslő képsorozat a pipacsmezőkről)

Pirosba öltözött az ország sok részén a határ. Ezek a virágok most nekünk nyílnak...

Íme, az ország hét csodája!

Gyakran esünk abba a hibába, hogy a természetet azonosítjuk egy szép idős fával, egy kellemes vizű tóval, egy aranyos állattal, a hétvégi kirándulással vagy horgászattal. Mindez valóban fontos, és a rekreációs értéket nem szabad lebecsülni, de amikor természetről beszélünk, ennél sokkal többről van szó.

Páratlan: lombkorona-tanösvény nyílt Somogyban

A kaszói lombkorona tanösvény hosszát és magasságát tekintve is egyedülálló Magyarországon.


NAPI BOLDOGSÁG