5 dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak


Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

1. Őszintén "odaütnek" az egónknak, ha épp erre van szükségünk

Nagy tanítómester az élet, semmi nem történik akkor, amikor azt mi szeretnénk... Néha fejünk fölött megsuhint egy pálcát, fenyeget, vagy csak terel? Mi meg ilyenkor jajveszékelve futkározunk a suhintások alatt, nehogy elverje hátsónkat a pálcával.
Ilyenek azok az emberek is, akiknek megnyílunk. Nem növesztik tovább téves igazunkat, hanem, ha kell, fenyegető ábrázattal mondják: kapj észhez! Máskor meg magasztos alázattal terelnek a célok felé. 

2. Feltétel nélküli, tiszta szeretet

Ebben az összevissza életben nem is tudhatjuk melyik a szeretet simogató fuvallata. Ti törtétek már a fejeteket azon, hogy egyáltalán honnan ered, honnan áramlik belénk az érzés maga? Amikor valakinek megszeretjük a lelkét, onnantól szemléljük, érezzük egymást beidealizált képek nélkül. Innentől nem várunk el a másiktól olyan dolgokat, ami nem a való énje.  
Ha szeretünk valakit, akkor az ő csillogó szívbe nem tudunk csak úgy belegázolni, mert saját szívünk az ő szívével dobban, s szívünk tönkretenni saját magát nem akarja.


3. Az együtt töltött idő

Ahhoz hogy két ember kapcsolata működjön, fontos az együtt eltöltött idő, melyben nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. Sose legyen kényszeres egy találkozás, mert azzal egyikünk se kap olyan pluszt, mely felemeli, boldoggá teszi. Akik imádják egymás társaságát, a programok között élvezni fogják a másik vicceit, szomorúságát, félelmét, bizonytalanságát, határozottságát, akár még szappanoperás viselkedését is.

4. Hisznek egymásban

Ha elültetsz egy virágmagot a földbe, s ha betonnal is burkolod be, nem jelenti azt, hogy soha nem fog felvirágozni s kitörni a fény felé. A beton az idő múlásával megreped, főleg ha ezrek tapossák, s mindig lesz egy rés ahova becsordogálnak az esőcseppek, a gyökerekből kinő majd egy hajtás, a hajtáson a zöld, a zöld tetején pedig ott lesz az ezer színű szivárvány, mely maga lesz a csoda.
Akik fontosak neked, támogasd az álmaikat, higgy bennük, hidd el, hogy kinőhet a kis virág a lelkükben, akár a semmiből is. Locsolgasd bizalommal, odaadással, s a szívedből áradó fénnyel tápláld. 


5. "Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó!"

Az adott szó nagyon sokat ér! Ha megígérnek valamit, akkor, ha nem is tudják valóra váltani, de legalább megpróbálják kihozni a legtöbbet. Akinek nem számítanak a kimondott szavak, nem is értenének meg minket soha, ezért nincs is miért bánkódni miattuk.

Ezek az emberek kikopnak az életünkből az idő múlásával, és csak azok maradnak meg, akikre igazán számíthatsz. 
Az önzetlenség, a bizalom, a szeretet elsajátítása, olyan leckék, melyek örökös fejlődésre késztetnek. Nem nehéz barátokat szerezni, de őszinte szeretet nélkül megtartani őket nehéz lesz.
Az élet olyan, mint egy verseny, lefutjuk köreinket újra és újra, de ameddig nem látjuk be, hogy nem a cél számít, hanem az úton szerzett boldogságadagok, addig örökre magányosak leszünk.


"SZÍNVARÁZS
Egy szürke ceruza és egy színes ceruza húz egy vonalat, az előbbi ceruza fel akarja mérni, ki a gyorsabb..Rajthoz állnak, és elindulnak az úton!Amikor már majdnem a célba érnek, a színes visszafordul, és ami nyomot a másik ceruza hagyott, áthúzza még egyszer!A szürke ceruza nyer! Amikor elér a célhoz a színes is, megkérdezi tőle a másik:-Miért fordultál vissza? Hisz nyerhettél volna...? Erre a színes lihegve odaszól:-Azért, mert nem a cél számít csak az utunk, a te utad az én utam, s szeretném színessé tenni a megtett utat, a járt, s a járatlant egyaránt, majd élvezni veled a sikert, mert nekem már most megérte, hogy megvártál, és velem maradtál a pontban."


Szerző: Tamás Zsanett - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

Szexi, sportos, és igazi partiarc - a Mikulás, ahogy még soha nem láttad

Ha mindig is érdekelt, mit csinál a Mikulás az év 364 napján, amikor éppen nem ajándékokat kézbesít, akkor most segítünk egy kicsit.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

10 dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne 12 éves koráig!

Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

Zseniálisan ünnepelte meg a BBC Radio az 50. születésnapját

Egészen konkrétan a sheffieldi állomásnak jutott eszébe ez az ötlet. A BBC pedig hozta a megszokott színvonalat: nagyszerű klipet készített ez alkalomból.


NAPI BOLDOGSÁG