Idén nyáron készítsd el a tökéletes főtt kukoricát!


Első pillanatra tehát egyszerűnek tűnik a főtt kukorica elkészítése, és igazából az is, ha betartunk pár alapszabályt, ami az alapanyag kiválasztására és főzési időre és az egyéb körülményekre vonatkozik.


Melyik a tökéletes főtt kukorica alapanyaga?

Sokfajta kukorica létezik és sajnos kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy takarmánykukoricát veszünk a piacon, vagy az üzletek zöldséges részlegén. Ezt elkerülni azonban csak a nagyon szakavatottak tudják, hiszen nyers állapotában, kóstolás nélkül, nagyon nehéz különbséget tenni a kétfajta kukorica között. A megfőtt kukoricákat, már kóstolással, simán bárki megkülönbözteti, hiszen magas cukortartalma miatt a csemege kukorica sokkal édesebb, míg a takarmánykukorica, keményítőtartalma miatt, inkább lisztesebb ízű.

Vásárláskor arra tudunk csak figyelni, hogy lehetőleg hűvös helyen tartott, friss zöld levelekkel borított kukoricacsöveket vásároljunk. A leveleket pedig felhajtva, nézzük meg hogy zsenge, ép szemek legyenek a kukoricacsöveken.


A csöves kukorica főzése

Ha sikerült kiválasztani a tökéletes alapanyagot a főtt kukoricának, akkor jöhet a pucolás. Szedjük le a kukoricacsövekről a leveleket. A kukoricacsövekkel együtt tegyünk pár levelet egy nagyobb lábosba, és öntsük fel forró vízzel. A vizet nem kell sózni! Forraljuk fel, majd a forrástól számítva 10, maximum 15 percig főzzük, és kész is a főtt kukorica. Nem kell sokáig főzni, teljesen felesleges, a csemege kukorica ennyi idő alatt is pont elkészül. Sőt, ha órákig főzzük, csak egyre keményebb lesz.

Az elkészült főtt kukoricát aztán simán elmajszolhatjuk egy kis só kíséretében, esetleg vajdarabkával, ami szétolvad a forró főtt kukoricán. De a különböző magolajok is jól illenek hozzá. Aztán, ha valami többre vágyunk a főtt kukoricánál, süssük meg a csöveket a legközelebbi grillpartin, vagy a szemeket levágva a csövekről készíthetünk a főtt kukoricából krémlevest, salátát vagy kukoricás muffint is.


Forrás: Nlcafe.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Az ősz slágere: a tészta nélküli sütőtökös túrótorta

A sütőtök sokak kedvence, és süteményekhez is felhasználható. A ketkes.com alábbi receptjének elkészítése után garantáltan a család kedvence lesz.

Egy fotósorozat, ami megmutatja a gyerekek hogyan töltötték net és okostelefon nélkül a nyarat szerte a Földön

Summer Unplugged, azaz "nyár kihúzva", ez volt egy nemzetközi fotósverseny címe. Ennek pedig az volt a témája, hogy a gyerekek, hogyan töltik a nyarat, ha nem az interneten lógnak, vagy a Tv előtt ölnek. Fotósok százai örökítették meg világszerte, milyen boldogan telt a gyerekek nyara tévé, internet és telefon nélkül! Mutatjuk a legjobbakat!

Egy fiatal csapat úgy mutatja be a Dunakanyart, ahogyan előttük még senki

Az elmúlt évek legszuperebb kezdeményezésében, a DunakanyarGO-ban az ország egyik méltatlanul mellőzött tájegységét ismerhetjük meg

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?

"Jó lenne, ha minden városi gyereknek lenne vidéki nagyija!" - Nyári élmények egy kislány szemével

Boncser Orsolya, fényképész, nem csupán kislányáról készült fotóival, hanem Szuzi nagyiéknál töltött élményteli gondolataival meséli el, milyen is a nyaralás nagyiéknál.


NAPI BOLDOGSÁG