Idén nyáron készítsd el a tökéletes főtt kukoricát!

Első gondolatra a világ legegyszerűbb dolgának tűnik a főtt kukorica elkészítése. Mégis, ha belegondolunk, hányszor bosszankodtunk amiatt, hogy kemény, túlfőtt vagy éppen száraz volt a délutáni nasinak szánt főtt kukorica. Idén nyáron készítsük el tökéletesre!


Első pillanatra tehát egyszerűnek tűnik a főtt kukorica elkészítése, és igazából az is, ha betartunk pár alapszabályt, ami az alapanyag kiválasztására és főzési időre és az egyéb körülményekre vonatkozik.


Melyik a tökéletes főtt kukorica alapanyaga?

Sokfajta kukorica létezik és sajnos kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy takarmánykukoricát veszünk a piacon, vagy az üzletek zöldséges részlegén. Ezt elkerülni azonban csak a nagyon szakavatottak tudják, hiszen nyers állapotában, kóstolás nélkül, nagyon nehéz különbséget tenni a kétfajta kukorica között. A megfőtt kukoricákat, már kóstolással, simán bárki megkülönbözteti, hiszen magas cukortartalma miatt a csemege kukorica sokkal édesebb, míg a takarmánykukorica, keményítőtartalma miatt, inkább lisztesebb ízű.

Vásárláskor arra tudunk csak figyelni, hogy lehetőleg hűvös helyen tartott, friss zöld levelekkel borított kukoricacsöveket vásároljunk. A leveleket pedig felhajtva, nézzük meg hogy zsenge, ép szemek legyenek a kukoricacsöveken.


A csöves kukorica főzése

Ha sikerült kiválasztani a tökéletes alapanyagot a főtt kukoricának, akkor jöhet a pucolás. Szedjük le a kukoricacsövekről a leveleket. A kukoricacsövekkel együtt tegyünk pár levelet egy nagyobb lábosba, és öntsük fel forró vízzel. A vizet nem kell sózni! Forraljuk fel, majd a forrástól számítva 10, maximum 15 percig főzzük, és kész is a főtt kukorica. Nem kell sokáig főzni, teljesen felesleges, a csemege kukorica ennyi idő alatt is pont elkészül. Sőt, ha órákig főzzük, csak egyre keményebb lesz.

Az elkészült főtt kukoricát aztán simán elmajszolhatjuk egy kis só kíséretében, esetleg vajdarabkával, ami szétolvad a forró főtt kukoricán. De a különböző magolajok is jól illenek hozzá. Aztán, ha valami többre vágyunk a főtt kukoricánál, süssük meg a csöveket a legközelebbi grillpartin, vagy a szemeket levágva a csövekről készíthetünk a főtt kukoricából krémlevest, salátát vagy kukoricás muffint is.


Forrás: Nlcafe.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy fiatal csapat úgy mutatja be a Dunakanyart, ahogyan előttük még senki

Az elmúlt évek legszuperebb kezdeményezésében, a DunakanyarGO-ban az ország egyik méltatlanul mellőzött tájegységét ismerhetjük meg

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?

"Jó lenne, ha minden városi gyereknek lenne vidéki nagyija!" - Nyári élmények egy kislány szemével

Boncser Orsolya, fényképész, nem csupán kislányáról készült fotóival, hanem Szuzi nagyiéknál töltött élményteli gondolataival meséli el, milyen is a nyaralás nagyiéknál.

Ez kéne legyen a házi feladat a gyerekednek a nyárra!

Reméljük Kati néni nem haragszik, hogy idéztük a gondolatait, és így még több szülőhöz és gyerekhez eljuttatjuk azokat!

Kerti tó vagy medence? 8 meggyőző érv a természet oázisa mellett

Nem túlzás azt mondani, hogy sokunk álma egy kerti medence vagy tó. Jó hír, hogy a mindkettőt megvalósíthatjuk egyszerre, ha vegyszermentes, természetes medence mellett döntünk.


NAPI BOLDOGSÁG