Akik lekapcsolták magukat a hálózatról (képriport)


A Pireneusok, az Alpok és a Kárpátok elhagyatott helyein, úttalan utakon járva tizenöt olyan családdal töltött el hosszabb időt, akik korábban sosem foglalkoztak földműveléssel, de nem tudtak, nem akartak többet a városban élni, ezért önerőből megtanultak a természettel és a természetből élni - írja az index.

Avagy a nemnövekedés diszkrét bája. Itt olvashatsz róla többet!


"Ezek az emberek azt a radikális utat választották, hogy maguk mögött hagyják a régi, teljesítményen, hatékonyságon és fogyasztáson alapuló életüket. Ahogy bármiféle terv vagy előre meghatározott útvonal nélkül, találkozásokra és a szerencsére alapozva a nyomukba eredtem, én is egy hasonló beavatáson estem át” – írta a projektjéről Antoine Bruy, aki sokszor hetekig, hónapokig együtt él egy-egy családdal Franciaországban, Svájcban, Spanyolországban, Walesben és Romániában.

Hegyoldalakban és folyóvölgyekben élve, fűtés, vezetékes víz és hipermarketek nélkül Bruy alanyainak a világa szinte érintetlen az emberiség többi részének zajától és problémáitól. Azt akartam megnézni, hogyan tudtak ezek az emberek megtanulni valami olyasmit, ami korábban távol állt tőlük, hiszen a többségük nem farmokon nőtt fel” – mondta Bruy egy interjúban.


Daniel Suelo, Amerika barlanglakója. Itt olvashatsz róla többet!


A kivonulást azonban nem jó túlromantizálni sem. „Ha megmutatnám ezeket a képeket valakinek, aki szegénységben él, valószínűleg azt mondaná, hogy ezek az emberek őrültek, úgy tűnhet, minta a kőkorszakba mennének vissza. Vannak, akiknek volt pénzük, így találtak egy helyet, megvették a földet, és felépítették a házat, de olyanok is vannak, akik egyszerűen csak nem tudtak többé a városban élni" – írta Bruy a fotóihoz készített feljegyzéseiben.

Témába vág: Pénzmentes történetek sorozat


Pireneusok, Franciaország, 2012

Mielőtt Vincent hátrahagyta volna az előző életét, matematikus volt, most pedig asztalos és tapasztalt pásztor.

Kapcsolat a külvilággal - Pireneusok, Franciaország, 2012

Egy "gazdaságon kívül élő" kisfiú a francia Pireneusokban

Az El Pardal nevű falucska környéke. Sierra de Cazorla, Spanyolország, 2013

Olivier-vel 2010-ben találkozott Bruy, és körülbelül egy hónapot töltött vele és a feleségével, illetve a birkanyájukkal.

Kárpátok, Románia, 2013

Ő Tshinka, egy pásztorkutya, akit a gazdái kecskék őrzésére használnak.

Christian mérnökként dolgozott, mielőtt egy kicsi faluba költözött Svájc olasz részén, ahol már 30 éve különleges módszerekkel nevel marhákat a feleségével, Sabine-nal. Sabine korábban irodalom- és filozófiatanár volt.

Svájci Alpok, 2012

Komposztáló vécé Sierra Nevadában, Spanyolországban

Egy geodéziai kupola belsejében. A geodéziai kupolát a fenntartható fejlődést kutató építész, Buckminster Fuller találta fel.

Yens egy fiatal német pásztor, aki az elmúlt tíz évben beutazta Nyugat-Európát, és gazdáknak segített gondozni a teheneiket és birkáikat.

Kárpátok, Románia, 2013

Kárpátok, Románia, 2013


Képek forrása: Antoine Bruy/Scrublands

Szöveg forrása: index.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell (Ne félj meghozni őket)

Utunk mindenképp vezet valahová, csak épp nem mindegy, hogy hová. A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell.

Átmész a világ legrövidebb IQ-tesztjén? Mindössze 3 egyszerű kérdésből áll

Milyen gyorsan tudja megadni a helyes választ három meglehetősen egyszerű kérdésre? Intuícióira vagy az eszére hallgat? De úgy is kérdezhetnénk: hogy áll a közérthető matematikával? Nézzük a tesztet.

100 évesen kertet művel és állatokat tart az egykori lágerszakács

Vaskor István- a vidék újságírója, a Sokszinú Vidék magazin munkatársa készített egy csodálatos interjút. Alanya egy olyan ember, akinek élete mindannyiunk előtt példaként lebeghet. Csodálatos interjú kitartásról, élni akarásról, hűségről.

Frida már 52 életet megmentett, most Mexikóban kutat túlélők után

Frida eszméletlen intelligens, érző és kitartó négylábú. Egy hős.


NAPI BOLDOGSÁG