Belépés

Indul a tanyafejlesztés


Jövő csütörtöktől indul a tanyafejlesztési program, pályázni szeptember végéig lehet, a nyertesek még az idén megkaphatják a pénzt.

Tanyán élő magánszemélyek, önkormányzatok, illetve önkormányzati cégek adhatják be pályázataikat az induló tanyafejlesztési programra. A családok tanyájuk, gazdasági épületei felújítására, eszközök, állatok, vetőmagok vásárlására fordíthatják a támogatást, illetve energetikai korszerűsítést is végezhetnek az elnyert összegből. Az önkormányzatok olcsó önkormányzati boltok nyitását, utak javítására szolgáló gépek vásárlását, a tanyagondnoki szolgálat fejlesztését finanszírozhatják a pályázati pénzből, amelyhez 25 százalékos önrészt fel kell mutatni minden pályázónak. 
A pályázatai feltételekről Balogh József országgyűlési képviselő, a tanyaprogram kezdeményezője a Krónikának elmondta: magánszemélyek esetében tanyasi embernek kell lenni, életvitelszerűen gazdálkodási tevékenységet kell folytatni. A 2010. évi nettó árbevétel nem haladhatja meg az ötmillió forintot, és feltétel az is, hogy az elmúlt évi árbevétel több mint ötven százaléka mezőgazdasági tevékenységből származzon. A rendelkezésre álló 930 millió forintból „csodákat fogunk művelni” – jegyezte meg. A pályázatokat szeptember hónapban lehet beadni, a nyertesek pedig decemberben hozzájuthatnak a pénzükhöz.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Újabb állami földek gazdáknak

"Óriási lehetőséget láttam abban, hogy ha növelem a termőterületeimet, akkor az állomány is ...

Megdupláznák a sertések számát

Megduplázná a vidékfejlesztési tárca a hazai sertésállományt a következő hat évben. A cél, hogy ...


Népszerű termékek
Eszterházy szelet szappan
990 Ft

Eszterházy sütiszappannal zuhanyzás, kézmosás?

Megnézem a terméket
Békás szappan
990 Ft

Gyerekeknek is  egy különleges játék szappan!

Megnézem a terméket
Köszönetajándék esküvőre
-20%

Ajándékozzon egyedi natúr dekor ajándékokat ismerőseinek!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése