Belépés

Indul a tanyafejlesztés


Jövő csütörtöktől indul a tanyafejlesztési program, pályázni szeptember végéig lehet, a nyertesek még az idén megkaphatják a pénzt.

Tanyán élő magánszemélyek, önkormányzatok, illetve önkormányzati cégek adhatják be pályázataikat az induló tanyafejlesztési programra. A családok tanyájuk, gazdasági épületei felújítására, eszközök, állatok, vetőmagok vásárlására fordíthatják a támogatást, illetve energetikai korszerűsítést is végezhetnek az elnyert összegből. Az önkormányzatok olcsó önkormányzati boltok nyitását, utak javítására szolgáló gépek vásárlását, a tanyagondnoki szolgálat fejlesztését finanszírozhatják a pályázati pénzből, amelyhez 25 százalékos önrészt fel kell mutatni minden pályázónak. 
A pályázatai feltételekről Balogh József országgyűlési képviselő, a tanyaprogram kezdeményezője a Krónikának elmondta: magánszemélyek esetében tanyasi embernek kell lenni, életvitelszerűen gazdálkodási tevékenységet kell folytatni. A 2010. évi nettó árbevétel nem haladhatja meg az ötmillió forintot, és feltétel az is, hogy az elmúlt évi árbevétel több mint ötven százaléka mezőgazdasági tevékenységből származzon. A rendelkezésre álló 930 millió forintból „csodákat fogunk művelni” – jegyezte meg. A pályázatokat szeptember hónapban lehet beadni, a nyertesek pedig decemberben hozzájuthatnak a pénzükhöz.


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Újabb állami földek gazdáknak

"Óriási lehetőséget láttam abban, hogy ha növelem a termőterületeimet, akkor az állomány is ...

Vizezett lötty helyett házi tej az automatából

Automatákból lehet termelői tejet venni már számos helyen az országban - ugyanúgy, ahogy például ...


Népszerű termékek
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése