A lány, aki "megette a világot"

Az utazás nem csak arról szól, hogy a világ különböző tájait megcsodáljuk. Új és számunkra addig ismeretlen kultúrák,gasztronómiai szokások és hagyományok megismerésére is nagyszerű alkalmat ad más országok meglátogatása.

"Ahány ház, annyi szokás" - tartja a közmondás, s ezt nyugodtan érthetjük a világ összes konyhájára is, hiszen elég csak hazánkon belül utaznunk egy keveset és már máshogy készül el a dödölle vagy a kenyérlángos is. 

Melissa Hie ezt saját bőrén, vagyis saját száján is megtapasztalhatta. A fiatal lány első egyedül eltöltött utazása során Európát bejárva kezdte el végigenni különböző országok "étlapját". Ezzel kezdődött minden. 

Melissa elkezdte dokumentálni az utazása során elfogyasztott finomságokat, hogy megoszthassa őket a világgal, s mára nem csak európai különlegességeket, hanem a világ minden táján fellelhető nyalánkságokat végigpróbált.Gyömbéres keksz - Egyesült Királyság


Gombócok, Kína


Fagyitorony, Dél-Korea


Epres daiquiri, Görögország


Bingtang-hulu (cukormázzal bevont gyümölcsök), Kína


Csokis eper, Belgium


Kókuszos fagyi, Málta


Fagyicsoda, Málta


Macaron, Svájc


Koulouria (szezámmagos perec), Görögország


Fánk, Japán

Hello Kitty Fánk, Japán


Hanami Dango (a cseresznye virágzásának ünnepére készített speciális rizsgombóc), Japán


Taiyaki (japán gofri), Japán


Krémes "puff", Mianmar


Pisztáciafagyi, Olaszország


Gyümölcskehely, Párizs


Rózsafagyi, Párizs


Forrás: instagram / girleatworld

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ez biztosan le fog nyűgözni: holnap kerül a mozikba az eddigi legszebb film Gemencről

Nem szabad kihagyni, kicsiket és nagyokat egyaránt le fog nyűgözni! :)

Anyák, amint férjhez adják lányaikat (egy szívhez szóló képriport)

Szerencsés az a lány, akit az édesanyja készíthet fel élete legnagyobb napjára. Szerencsés, ha az, aki megszülte, végigkísérte, ahogy megismerkedik a nagy Ő-vel, izgult a randevúk alatt, örült az eljegyzésnek, és végül könnyes szemmel átadta őt annak a férfinak, aki legalább annyira fog vigyázni rá, mint ahogy ő tette, egész életében.

Ma van a fagylalt napja, amikor féláron fagyizhatsz

A magyar kézműves fagylalt napja minden évben május 8-án van. Mit jelent és miért pont ekkor tartjuk? És persze itt a résztvevő fagyizók listája is.

Így próbál aludni anyja hasán az egynapos tengeri vidra + bűbájos videó

Több mint cuki: anyukája hasán pihen az újszülött tengeri vidra. Az egynapos vidra bébi nem is találhatott volna kényelmesebb matracot, mint anyukája pocakját...

12 dolog, amikre megtanít az utazás! (Tanácsok egy szabad élethez, egy nőtől, aki felmondott a budapesti multinál, hogy bejárja a Földet)

"Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom" - vallja magáról Harmincz Rita, A sárga ruhás lány blog szerzője. Indításként 9 hónap alatt bejárt 10 országot, és tapasztalatait, jó tanácsait, félelmeit egy internetes naplóban tárta a világ elé, ami mára könyvvé formálódott. Most éppen Spanyolországban tartózkodik, és 824 napja van úton...


NAPI BOLDOGSÁG