A lány, aki "megette a világot"

Az utazás nem csak arról szól, hogy a világ különböző tájait megcsodáljuk. Új és számunkra addig ismeretlen kultúrák,gasztronómiai szokások és hagyományok megismerésére is nagyszerű alkalmat ad más országok meglátogatása.

"Ahány ház, annyi szokás" - tartja a közmondás, s ezt nyugodtan érthetjük a világ összes konyhájára is, hiszen elég csak hazánkon belül utaznunk egy keveset és már máshogy készül el a dödölle vagy a kenyérlángos is. 

Melissa Hie ezt saját bőrén, vagyis saját száján is megtapasztalhatta. A fiatal lány első egyedül eltöltött utazása során Európát bejárva kezdte el végigenni különböző országok "étlapját". Ezzel kezdődött minden. 

Melissa elkezdte dokumentálni az utazása során elfogyasztott finomságokat, hogy megoszthassa őket a világgal, s mára nem csak európai különlegességeket, hanem a világ minden táján fellelhető nyalánkságokat végigpróbált.Gyömbéres keksz - Egyesült Királyság


Gombócok, Kína


Fagyitorony, Dél-Korea


Epres daiquiri, Görögország


Bingtang-hulu (cukormázzal bevont gyümölcsök), Kína


Csokis eper, Belgium


Kókuszos fagyi, Málta


Fagyicsoda, Málta


Macaron, Svájc


Koulouria (szezámmagos perec), Görögország


Fánk, Japán

Hello Kitty Fánk, Japán


Hanami Dango (a cseresznye virágzásának ünnepére készített speciális rizsgombóc), Japán


Taiyaki (japán gofri), Japán


Krémes "puff", Mianmar


Pisztáciafagyi, Olaszország


Gyümölcskehely, Párizs


Rózsafagyi, Párizs


Forrás: instagram / girleatworld

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Feladta mindenét, hogy cicájával körbeutazza Ausztráliát

A kaland főhőse Willow, a macska volt...

Tüneményes képekkel ünnepeljük, hogy a hópárduc nem veszélyeztetett faj többé

A gyönyörű és egzotikus hópárducot 1972 óra veszélyeztetett fajként tartották számon, de a múlt héten jó hír érkezett a macskák felől. Az elmúlt három év adatait elemezve a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a sebezhető kategóriába sorolta vissza őket.


NAPI BOLDOGSÁG