Citrusos-olasz süti, a frissítő nyári finomság!

Az olasz konyha méltán világhírű, nem csak ízletes tésztaételeiről, de finom desszertjeiről is. Előszeretettel használják köretként, de édességek alapanyagaként is a kukoricadarát, más néven polentát. Habár elsőre furcsának tűnhet, isteni süteményt készíthetünk belőle!

A kukoricadara könnyen emészthető, gluténmentes és a búzadarához hasonlóan nem csak sós, de édes ételekhez is kiváló alapanyag.
Ennek a finom, citromos tortának az összeállítása mindössze 10 perc, majd fél óra - 40 perc alatt készre süthető. Ha valami könnyű finomságra vágyunk, érdemes kipróbálni, garantáltan a család kedvence lesz. Teljesen gluténmentes változatban is készíthetjük, ilyenkor a lisztet helyettesítsük kukorica- vagy mandulaliszttel.


Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg vaj

10 dkg liszt

15 dkg finom kukoricadara (polenta)

5 dkg darált mandula

1 csomag sütőpor

1,5 dl joghurt

1 narancs

1 citrom


Elkészítés:

A tojásokat üssük egy nagyobb keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat, és keverjük habosra. Több részletben adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricadarát és a darált mandulát, majd reszeljük hozzá a citrom és a narancs héját, facsarjuk bele mindkettő levét, adjuk hozzá a joghurtot is. Nem baj, ha kissé hígnak tűnik: a kukoricadara sok folyadékot magába szív.
Öntsük egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és 180 fokos előmelegített sütőben süssük kb. 35-40 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
Hagyjuk hűlni, be is hűthetjük. Porcukorral meghintve, citrommal vagy naranccsal megcsepegtetve tálalhatjuk.


Forrás: Cookta.hu

Pozitív Nap - Resán Alexandra


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Idén nyáron készítsd el a tökéletes főtt kukoricát!

Első gondolatra a világ legegyszerűbb dolgának tűnik a főtt kukorica elkészítése. Mégis, ha belegondolunk, hányszor bosszankodtunk amiatt, hogy kemény, túlfőtt vagy éppen száraz volt a délutáni nasinak szánt főtt kukorica. Idén nyáron készítsük el tökéletesre!

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?

Told a sü­tőbe a pa­ra­di­cso­mot és így alkoss elképesztő olasz recepteket

Imá­dod az olasz kony­hát, de nincs időd fű­sze­res pa­ra­di­csom­szósz fő­zé­sé­vel pe­pe­cselni? Ez a sült pa­ra­di­csom­szósz könnyen el­ké­szít­hető, és bár­mi­kor, bár­mi­lyen mennyi­ség­ben elő­kap­ha­tod a mély­hű­tőd­ből vagy a kam­rá­ból.

"Olyan vagyok, mint a birkák, a szabad levegőnek születtem" - 90 éves néni egy olasz falu egyedüli lakója

Az augusztusban 91. életévét betöltő Paolina Grassi az utolsó lakója Casali Socraggio hegyvidéki falujának Olaszországban a svájci határ közelében

Mától egészségesebbek lesznek a kenyerek

Mától megváltoznak a kenyér összetevői. Ez pedig az egészséges táplálkozást tekintve mindenképpen jó hír.


NAPI BOLDOGSÁG