A kukoricadara könnyen emészthető, gluténmentes és a
búzadarához hasonlóan nem csak sós, de édes ételekhez is kiváló alapanyag.
Ennek a finom, citromos tortának az összeállítása mindössze 10 perc, majd fél
óra - 40 perc alatt készre süthető. Ha valami könnyű finomságra vágyunk,
érdemes kipróbálni, garantáltan a család kedvence lesz. Teljesen gluténmentes
változatban is készíthetjük, ilyenkor a lisztet helyettesítsük kukorica- vagy
mandulaliszttel.
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
10 dkg liszt
15 dkg finom kukoricadara (polenta)
5 dkg darált mandula
1 csomag sütőpor
1,5 dl joghurt
1 narancs
1 citrom
Elkészítés:
A tojásokat üssük egy nagyobb keverőtálba, adjuk hozzá a
cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat, és keverjük habosra. Több részletben
adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricadarát és a darált
mandulát, majd reszeljük hozzá a citrom és a narancs héját, facsarjuk bele
mindkettő levét, adjuk hozzá a joghurtot is. Nem baj, ha kissé hígnak tűnik: a
kukoricadara sok folyadékot magába szív.
Öntsük
egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és 180 fokos előmelegített sütőben
süssük kb. 35-40 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
Hagyjuk
hűlni, be is hűthetjük. Porcukorral meghintve, citrommal vagy naranccsal
megcsepegtetve tálalhatjuk.
Forrás: Cookta.hu
Pozitív Nap - Resán Alexandra