Citrusos-olasz süti, a frissítő nyári finomság!

Az olasz konyha méltán világhírű, nem csak ízletes tésztaételeiről, de finom desszertjeiről is. Előszeretettel használják köretként, de édességek alapanyagaként is a kukoricadarát, más néven polentát. Habár elsőre furcsának tűnhet, isteni süteményt készíthetünk belőle!

A kukoricadara könnyen emészthető, gluténmentes és a búzadarához hasonlóan nem csak sós, de édes ételekhez is kiváló alapanyag.
Ennek a finom, citromos tortának az összeállítása mindössze 10 perc, majd fél óra - 40 perc alatt készre süthető. Ha valami könnyű finomságra vágyunk, érdemes kipróbálni, garantáltan a család kedvence lesz. Teljesen gluténmentes változatban is készíthetjük, ilyenkor a lisztet helyettesítsük kukorica- vagy mandulaliszttel.


Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

10 dkg vaj

10 dkg liszt

15 dkg finom kukoricadara (polenta)

5 dkg darált mandula

1 csomag sütőpor

1,5 dl joghurt

1 narancs

1 citrom


Elkészítés:

A tojásokat üssük egy nagyobb keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat, és keverjük habosra. Több részletben adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricadarát és a darált mandulát, majd reszeljük hozzá a citrom és a narancs héját, facsarjuk bele mindkettő levét, adjuk hozzá a joghurtot is. Nem baj, ha kissé hígnak tűnik: a kukoricadara sok folyadékot magába szív.
Öntsük egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és 180 fokos előmelegített sütőben süssük kb. 35-40 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.
Hagyjuk hűlni, be is hűthetjük. Porcukorral meghintve, citrommal vagy naranccsal megcsepegtetve tálalhatjuk.


Forrás: Cookta.hu

Pozitív Nap - Resán Alexandra


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Az ősz slágere: a tészta nélküli sütőtökös túrótorta

A sütőtök sokak kedvence, és süteményekhez is felhasználható. A ketkes.com alábbi receptjének elkészítése után garantáltan a család kedvence lesz.

Idén nyáron készítsd el a tökéletes főtt kukoricát!

Első gondolatra a világ legegyszerűbb dolgának tűnik a főtt kukorica elkészítése. Mégis, ha belegondolunk, hányszor bosszankodtunk amiatt, hogy kemény, túlfőtt vagy éppen száraz volt a délutáni nasinak szánt főtt kukorica. Idén nyáron készítsük el tökéletesre!

A dinnye a nyár legfinomabb gyümölcse, most megtanítjuk, hogyan kell tökéletesen felszeletelni! +VIDEÓ

Nyáron az egyik legegészségesebb szezongyümölcs a görögdinnye. Az óriási "labdát" sokszor alig tudjuk hazacipelni, és türelmetlenül várjuk, hogy lehűljön, hiszen tudjuk, a dinnye hidegen jó. Milyen módszerrel szoktátok felvágni a dinnyét?


NAPI BOLDOGSÁG