Piac a fagyasztóból - Szibéria


A szibériai tundrán található Yangutum falu, ahol a bátor és kitartó emberek a jég és hó világában próbálnak egy élhető világot teremteni. A helyiek piacot is működtetnek, ahol bogyókat, húst, halat árulnak azoknak, akik keresztülutaznak a falun a távoli, még északibb helyek felé tartva.


A helyiek kunyhókban élnek a "Zabolotie" nevű út mentén, mely egy jeges, összekötő út út a mocsárvilágban. Minden télen a megfagyott víz köti össze a mocsarakat és teszi járhatóvá a vidéket. A melegebb évszakokban a Zabolotie megolvad és járhatatlan lesz, elvágva Yangutumot a külvilágtól. Azonban a hideg hónapok alatt a természet által képzett utakon a kamionosok és utazók el tudják érni a vidéket, megteremtve ezzel a keresletet a falu piacainak portékáira.


Forrás: Mashable

Pozitív Nap - Gerecs ZsófiaTetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szexi, sportos, és igazi partiarc - a Mikulás, ahogy még soha nem láttad

Ha mindig is érdekelt, mit csinál a Mikulás az év 364 napján, amikor éppen nem ajándékokat kézbesít, akkor most segítünk egy kicsit.

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Feladta mindenét, hogy cicájával körbeutazza Ausztráliát

A kaland főhőse Willow, a macska volt...


NAPI BOLDOGSÁG