Jön a nyár, és a nyaralás, de mégse menjünk hófehéren a tengerpartra. A szép és egyenletes barnulásért igyunk sárgarépa levet.
Napjainkban egyre több kutató figyelme fordul eme egyszerű hétköznapi zöldségünk felé, mert a kutatások igazolják, hogy ez a kis vidám narancssárga zöldség képes a rákot legyőzni. Napi 1,5 dl répalé növeli a fehérvérsejtek számát, így csökkentve a rák kialakulását, és egyes rákbetegségek kockázatát is.
Sőt a sárgarépa lé bizonyított hatása az öregedésgátló, vagyis lassítja bőr korai ráncosodását, és ereszkedését. Valamint hozzájárul a hám és csontképződéshez is, amely a 30 –as évektől már figyelmet érdemel.
A sárgarépa léből a szervezet koncentráltan tudja felvenni a Béta karotin, és az A vitamint ezért napi 1,5 dl sárgarépa lé fogyasztása ajánlott, egy hónapon át utána érdemes szüntet tartani, mert a túl sok sárgarépától a bőr megsárgul.
A nyári strandolás és nyaralás előtt érdemes elkezdeni a kúrát, mert a nap hatására a bőr ráncosodik öregszik, míg a sárgarépa lében található A vitamin véd az UV sugárzástól, aktiválja a pigmenteket, és egyenletessé teszi a barnulást. Emellett erősíti az immunrendszerünket, és vitaminokkal lát el minket.
Finom nyári sárgarépa lé:
Hozzávalók:
Friss málna, új zsenge sárgarépa, méz, tej, jégkocka.
A turmixgépbe beletesszük a tejet, a friss málnát, és a reszelt sárgarépát. Felöntjük mézzel, kevés citromlével és összeturmixoljuk. jégkockával hidegen tálaljuk.
Forrás: Noinetcafe.hu