A megosztás szép dolog, de nem árt résen lenni!

A megkérdezett felhasználók nem látnak kockázatot a készülékük megosztásában, pedig az igencsak megnöveli annak esélyét, hogy a tárolt adataikat ellopják vagy elveszítsék. Kijelenthetjük, hogy minél több ember használja ugyanazt az eszközt, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy valaki hibázni fog.

A felhasználók harmada nem elég elővigyázatos, mikor a saját készülékéről van szó. Ma már nem a számítógép, telefon vagy tablet tényleges tulajdonosa az egyetlen ember, aki az adott eszközt internetezésre használhatja. A felmérés során háromból egy válaszadó nyilatkozott úgy, hogy készülékének megosztása mindennapos.


A válaszadók 29 százaléka a háztartás más felnőtt tagjaival, 4 százalékuk a gyermekeivel osztja meg az adott eszközt, 1 százalékuk a kollégáival vagy más ismerőseivel is osztozik saját eszközén. Ez azokra a készülékekre vonatkozik, amelyeket elsősorban internetezésre használnak - ezért ez azt is jelenti, hogy valószínűleg értékes adatokat, például felhasználói fiókok elérését, illetve jelszavait is tárolhatják rajtuk.

A megosztott eszközt védelem nélkül hagyni felettébb veszélyes: senki nem lehet ugyanis teljesen biztos benne, hogy más felhasználók kellőképpen tudatában vannak a kiberfenyegetéseknek. Egy tapasztalatlanabb ember akár egy scammer (csaló) csalijának is bedőlhet, vagy esetleg letölthet egy rosszindulatú fájlt. 



Ráadásul azon válaszadók 32 százaléka, akik megosztják a számítógépüket, telefonjukat, tabletjüket másokkal, nem hajtanak végre előtte semmilyen biztonsági intézkedést, mert "nem látnak benne kockázatot". A felhasználók csupán 38 százaléka készít biztonsági mentést a fontos adatairól, mielőtt odaadná másnak a készülékét. Míg a megkérdezettek 33 százaléka védi jelszóval az adatait, 20 százalékuk arra törekszik, hogy egyáltalán ne tároljon ezeken az eszközökön fontos információkat.


MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

10 dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne 12 éves koráig!

Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.


NAPI BOLDOGSÁG