Adj király adományt! Megható történet egy szívmelengető kezdeményezésről

Legyen egy hely, ahol egymásra találhat az, aki segítene és az, aki segítséget keres - ez a célunk! - olvasható a kezdeményezés honlapján. Az Adjkirály egy olvasztótégely, ahol a szükség és a segítőszándék találkozhat és a kettőt egybe gyúrva valami új és nagyszerű születhet meg.

A honlap célja, hogy segítse a szükség és szándék megfelelő időben és megfelelő helyen történő egybeolvadását. Mint írják, nagyon sokan szeretnének adni azok közül, akik ezt megtehetik, azonban nem feltétlenül tudják, hogy hogyan, kinek és mire van szüksége.

Az Adjkirály oldalán azok is segítséget kapnak, akik adni és azok is, akik kapni szeretnének. Ennek köszönhető a kezdeményezés első igazi sikertörténete, melyet a honlapon mesélnek el nekünk.Az első sikeres adománygyűjtésünk! Rengetegen segítettek az izomsorvadásban szenvedő kisfiúnak és családjának.

Milaskics Richárd, a fiatal apuka édesapjával közösen gondozza 3 és fél éves kisfiát. Ricsi gyógyíthatatlan betegségben SMA-ban szenved. Sem mozogni, sem lélegezni nem tud önállóan. A kisfiú 15 hónapos volt, amikor anyukája elköltözött otthonról, majd nagymamája is otthagyta őket. Miután az nlcafe.hu bemutatta történetüket, rengetegen jelentkeztek és ajánlottak segítséget a családnak. Így kapott a család babakocsit, így tudták megvenni a hordozható oxigénpalackot, és a felfekvés elleni matracra is kaptak ígéretet. Sokan küldtek pénzt, még külföldről is. Van, aki csak pár ezer forintot tudott nélkülözni, de elküldte. A két férfi vett ruhát, pelenkát, törlőkendőt. Sok mindent, ami Ricsinek kell. Azt is tervezik, kicsit rendbe hozzák a házat.

A nagypapa azt mondja, nem is hitte volna, hogy ennyien akarnak nekik segíteni. "Nagyot léptünk előre, mindent köszönünk!" - írják a honlapon.


Bízunk abban, hogy ez a becsülendő kezdeményezés hamarosan együvé kovácsolja azokat, akiknek megadatott a lehetőség, hogy segítsenek és fáklyaként világítja meg útjukat a rászorulók felé!Ha segítségre van szükséged vagy éppen lehetőséged van másoknak adományozni, látogasd meg az adjkiraly.hu-t!Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Példát mutat emberségből az országtorta verseny kétszeres győztese

A Szó testvérek figyelmet szentelnek azokra, akiknek nem mindig jut élelem az asztalukra.

Ha az iskolában is így magyaráznák el... Most egy életre megjegyzed, hogy mi a különbség a vírus és a baktérium között! (+vicces videó)

Létezik egy hős, valahol az internet birodalmában, aki azt tűzte ki célul, hogy tájékoztatást nyújtson a kutyákról, macskákról, és betegségeikről, vírusokról és baktériumokról. Nem más ő, mint a Zállatorvos!

Elképesztőek ezek a magasból készített fotók...

Most megnézheted, milyen lehet asztronautaként lenézni a Föld nevű bolygóra. Annyit mondunk, hogy ezeket a fotókat akkor is érdemes megnézned, ha már láttál ilyesmit.

Csodás eredmény: díjat nyert Kudich Zsolt a világ legrangosabb fotópályázatán

A világ egyik legrangosabb, vagyis a National Geographic fotópályázatán több ezer kép közül harmadik helyezést ért el Kudich Zsolt Nagy kócsagok című képe, az Állatok akcióban elnevezésű kategóriában - számolt be róla a National Geographic Magyarország.

Egy igazi erőleves a lelkednek: az utas, aki nem fizetett

Íme egy történet, amely valahogy mindig utat talál a szívekhez. Egy történet, amely bármelyikünkkel megeshetett volna. Évek óta kering az interneten, sokan küldik tovább, sokan olvassák. Általában könnyeket csal a szemekbe. És egy kis melegséget a lélekbe. Egy igazi erőleves a hétköznapokra.


NAPI BOLDOGSÁG