Előtte-utána fotóval ünnepel a modell, aki egész életében küzdött a kilókkal

"Ez egy friss kép rólam és a testemről, ahogy most kinéz. Lehet, hogy nem tökéletes, és nem hívnak vele fehérnemű-bemutatóra, de az enyém, és végtelenül büszke vagyok rá."

Liza Golden-Bhojwani alig 17 éves volt, mikor igent mondott élete első divatbemutatójára, hogy aztán a következő éveket a kilók elleni ádáz küzdelemmel töltse. Most, túl a 30-on előtte-utána képet osztott meg magáról az Instagramon, amit rövid idő alatt több mint 12 ezren lájkoltak. Nem véletlenül, az exmodell nagy utat tett meg a kalóriaszámlálástól és önmaga sanyargatásától a saját testének szeretetéig.

A fiatal nő azt mondja, első modelléveiben mindent, de tényleg mindent megtett azért, hogy a lehető legnagyobb márkák kifutóin szerepelhessen. Ott volt a New York-i, a londoni, a párizsi, sőt még a milánói divathéten is, igaz, azt már ő maga sem tudja megmondani, hogyan csinálta végig ezeket. Merthogy Liza éheztette magát. Egy-egy bemutató előtt gyakran mindössze egy almát evett.

 
Forrás: Instagram

Azt mondja, akkor tört meg benne valami végleg, mikor az egyik próba után elájult a szállodai szobájában. "Épp az alacsony kalóriatartalmú vacsorámat készítettem, mikor minden elsötétült. Onnantól kezdve biztos voltam benne, hogy ezt így többet nem vagyok hajlandó csinálni" - mondja, majd bevallja, félredobta a szigorú diétát és az edzéstervet is, mondván, egyedül is képes formában tartani testét.

"Először csak egy kicsivel ettem többet, ami néhány hét múlva oda vezetett, hogy képtelen voltam nemet mondani az ételre." A fiatal nőre rövid idő alatt kúsztak fel a kilók, emiatt végül a modellkedést is fel kellett függesztenie. Liza elárulja, az igazi küzdelem ez után következett: időről időre próbált újra olyan formába lendülni, mint a karrierje elején, de nem járt sikerrel.

"Hiába edzettem keményen és tartottam szigorú diétát, nem nyertem vissza kamaszkori alakomat. És ekkor belém hasított a kérdés: miért harcolsz saját magad ellen? Miért nem hallgatsz a testedre?" Liza ettől a pillanattól kezdve feladta a kilókkal vívott harcát, és azt mondja, azóta sikerült megbékélnie saját magával. "Hetente így is ötször edzem, de már nem azért, hogy fogyjak, nem a munkám miatt, hanem magamért. Emellett azt eszek, amit csak szeretnék, ráadásul bűntudat nélkül."


Források:
Instagram / nlcafe.hu


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezzel a titkos fegyverrel csábítja el a nő a férfit (és ez nem a szépsége)

Minden emberben megvan az a csábító erő, tulajdonság, adottság, amivel leveszi az ellenkező nemet a lábáról. Azonban pontosan nem lehet meghatározni, hogy ki mitől válik vonzóvá.

Az igazság, ami az emberek online fotói mögött van

Naponta több millió ember fotózza magát, ebédjét, hobbiját, pillanatát, akármijét a legnagyobb online közösségi oldalakra (Instagram, Facebook), hogy eladja magát, esetleg még egy új identitást is felkapjon. Olyan képeket készítenek, amik idilliek, tökéletesek és meglehetősen sterilek. Egy Bangkokban élő fotós megmutatta, hogy mi áll a hamis Instagram-fotók mögött. Egy vietnami fiatalokból álló csapat, pedig zseniális leleplező videót készített. Mutatjuk!

A különbség egy főnök és egy igazi vezető között (+brutálisan őszinte illusztrációk)

Tíz rövid pontban és hat brutálisan őszinte illusztrációban megmutatjuk, milyen kvalitásoktól válik valaki vezetővé - és milyen hibáktól lesz türannoszi főnök. Ha vezető beosztásban vagy, érdemes nagyon magadba nézni és megfontolni, vajon jól bánsz-e az alkalmazottaiddal és a hatalmaddal...

Nem segítek a feleségemnek - ezért te se segíts soha

Az alábbi gondolatfoszlány néhány nappal ezelőtt indult hódító útjára a Facebookon, amit mi az Új Egyensúly portál főszerkesztőjének, Barok Eszternek a fordításában találtunk meg, a történet pontos eredete sajnos bizonytalan. Itt most után közöljük mivel ez a rövid elbeszélés precíz magyarázata annak, miért nem segít feleségének egy férfi a háztartási munkában és a gyereknevelésben.

A férfiak hanyatlásának korát éljük

A férfiak hanyatlásának korát éljük, és ezen csak a szemléletváltás változtathat - állítja Philip Zimbardo a vele készült interjúban. Szerinte a nagy kérdés, hogy hol vannak a jó férfiak? - Akik nem kanok, hanem lovagok...


NAPI BOLDOGSÁG