Fotókba zárt titkok - egy letűnt kor emlékezete

Egy régi világ elevendeik meg azokon a fotókon Giles Clement készít. A fotós egy igazán öreg, egészen pontosan 160 éves fényképezőgéppel dolgozik. Elmondása szerint igazán szereti megragadni a régi, "oldschool" pillanatokat, s egybe dolgozni azokat a kreativitása révén egy kicsit magával is.

Rengeteg fotót szoktunk készíteni. Utazásokon, kirándulásokon, de akár egy családi összejövetelen is folyamatosan csattoghat már a fényképezőgép. Az eredmény? Több száz, vagy akár ezer, átnézendő fotó, melyből körülbelül 2-3 példánnyal vagyunk elégedettek.

Mindenkinek ismerős, igaz?

De, ha jobban belegondolunk, nekünk, fiatal felnőtteknek is mások az emlékeink gyermekkorunkból. 

Egy 28 kockás filmmel egy egész nyaralás alatt "elvoltunk", s tényleg csak akkor vettük elő a gépet, amikor a pillanat megkívánta.

Talán ezért is nézünk más szemmel a régi, előhívott fényképekre. Úgy vélem, pontosan ugyanezen okból különlegesek a Giles Clemente által készített képek is: egyediek és megismételhetetlenek.
Forrás: boredpanda

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Elsírta magát a fiú a vizsga közben, érdemes meghallgatni, mi volt a mester reakciója!

Ennek a kisfiúnak igazi mestere van. Mindenkinek ilyen példaképet kívánunk!

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.

Anya és lányai összeöltöztek - és ez most igen cuki projekt lett

Összeöltözni már azért kicsit elcsépelt, nemde? Kivéve, ha van egy négyévesed, aki nagyon tökéletesen trollkodja szét mindahányszor.

100 évesen kertet művel és állatokat tart az egykori lágerszakács

Vaskor István- a vidék újságírója, a Sokszinú Vidék magazin munkatársa készített egy csodálatos interjút. Alanya egy olyan ember, akinek élete mindannyiunk előtt példaként lebeghet. Csodálatos interjú kitartásról, élni akarásról, hűségről.


NAPI BOLDOGSÁG