Itthon/Külföldön? - Menjek, vagy maradjak?

Már több mint százhatvan Londonban élő magyar jelentkezett a Menjek/maradjak dokumentumfilm-sorozat második epizódjába. A produkció arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, mi motiválja a kitelepülőket, illetve miként élnek a külföldre költöző magyarok.


M./M./FacebookA közösségi finanszírozással szeretné előteremteni a Menjek/maradjak stábja a következő rész szereplőválogatásának költségeit. Az októberi 24-i londoni rendezvényen levetítik az első, New Yorkban forgatott epizódot, majd a résztvevők tehetik fel kérdéseiket az alkotóknak. A buli ezt követően az ikonikus The Garage nevű klubban folytatódik az Anima Sound System dj-szettjével - tájékoztatott Imre Loránd Balázs, a produkció producer-rendezője.

Megfogalmazása szerint a rendezvény egyfajta támogatói est lesz, emellett szeretnének kapcsolatokat építeni, találkozni néhány kiválasztott jelentkezővel. A projektről további információ a hivatalos weboldalon érhető el.

Az első részt 2012 decemberében forgatták, és a júniusi bemutató óta a 29 perces dokumentumfilmet több mint 50 ezren nézték meg az interneten. A mintegy félórás dokumentumfilmben az újságíró Mirjam és a szerencsét próbáló Attila történetét ismerhették meg az érdeklődők.
   


Imre Loránd Balázs elmondta, hogy 2008-ban társult be Józsa László alkalmazott videókkal foglalkozó cégébe, 2010 óta a filmkészítés, a webvideó lett a fő profiljuk, amelyet most bővítenek a dokumentumfilm műfajával.    

"A mai magyar valóság iránt érzékeny fiatalok vagyunk, együtt élünk az ország problémáival. A kivándorlás, vagy kevésbé terhelt kifejezéssel az +új mobilitás+ az egyik legfontosabb társadalmi trend ma Magyarországon és Közép-Kelet Európában, erről akartunk filmet készíteni" - idézte fel a kezdeteket. Hozzátette: már az elejétől sorozatban gondolkoztak, jellemző nagyvárosi történeteket szeretnének filmre venni.

http://www.menjekmaradjak.hu/Fotó: Búzás Judit

 
A producer szólt arról is, hogy a filmeket egyelőre a cég maga finanszírozza, a közösségi finanszírozási kampány az első próbálkozás a produkció rentábilissá tétele felé. "Most próbáljuk ki, mennyire járható ez az út, de más finanszírozási modellben is gondolkodunk." - jegyezte meg Imre Loránd Balázs a crowdfundingról.
   
A filmek zenéjét Bognár Csaba szerezi, emellett a vége főcímhez az Anima Sound System ír számot. A producer kitért arra, hogy a jövőben szorosabban is együtt fognak működni a zenekarral.


Forrás: MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

HÚSLEVES (nem egyszerűen gyógyszer és ebéd, nem egy szimpla étel, a húsleves a minden)

Ez a film a karácsonyi húsleves készítését dolgozza fel, de ne a klasszikus főzőműsorra gondoljon valaki, ha esetleg tervbe veszi a megnézését. Inkább a főzés hangulata, és közege ami lényeges. A videó hangulata, a nyugalma, visszarepít egy szebb világba!

Lenyűgöző felvételeken Erdély legszebb részei madártávlatból

Három részes drónvideó sorozat tiszteleg Erdély, sokunk számára igen kedves természeti csodái előtt. Már az első rész is magával ragadó.

Egy megunhatatlan filmjelenet! Ismerős?

Ez egy igazi, number one filmtörténeti másfél másodperc, amit sokaknak nem kell bemutatni. De még így is bármikor érdemes leporolni és elővenni. Sőt, nem csak ezt a 1,5 percet, az egész filmet! Lássuk!

Valószínűleg ez lesz a legmegdöbbentőbb 6 perc életedből, amit filmnézés közben töltesz el!

Szavakkal bemutatható vajon ez a videó? 6 perc, ami nem lesz kellemes. A valóság lesz. Hogy mit szűrtök le belőle, azt rátok bízzuk. Itt valóban feleslegesek a szavak...


NAPI BOLDOGSÁG