Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük. A neten szinte mindenhol felüti fejét a személyes látásmód inspirálta Európa-, anyaország-, vagy éppen világtérkép. Most egy nagyon szerethető projektre, pontosabban abból kinőni készülő "műfajra bukkantunk". A képlet egyszerű: fogj egy tollat, egy papírt és rajzold le szabad kézzel, fejből a világ térképét. Fontos, elsőre kell rajzolni, csak az első próbálkozás az elfogadott, mert az az igazi! Aztán scanneld be, majd küldd el a  mail@worldmaparchive.com e-mailcímre. Ezzel pedig már be is kerültél a világarchívumba, ami az összes kézzel rajzolt, "acapella" térképét hívatott összegyűjteni. Itt nem a pontosság, hanem az egyéni látásmód a lényeg, szabadon rajzolva, csak könnyedén! 


Ezek a szubjektív térképek igazi szerethető műfaj, Németországban ezekből a firkált világtérképekből rendeztek már kiállítást, nagy sikerrel. Sőt, össznépi rajzolgatós workshopot is, az eredményt pedig feltöltötték a projekt oldalára, vagyis az archívumba. Mi is végigböngésztük, és kiválasztottunk nektek 6+1-et.

/Bár magyar kéz által firkált világatlasz még nincs a gyűjteménybe, azért reméljük kedvet kaptok majd a mókához!/ 

#1 USHO ENZINGER, Fuessen, Németország

Lekerekítve és kiemelve...

#2 LAUREL HUNT, Ottawa, Kanada

A geometrikus

#3 MARTA MARSZEWSKI, Berlin, Németország

Fókuszban a "lényeg"

#4 TOM ISING, München, Németország

A minimalista

#5 ADA, Frankfurt, Németország

"Nem vagyunk egyedül."

#6 GERD LOHMEYER, Nabburg, Németország

A részletetekbe menő


+1 GUSTAV NORD, Stockholm, Svédország

Szerintünk a legszebb: két vonalból, művészien!Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Tüneményes képekkel ünnepeljük, hogy a hópárduc nem veszélyeztetett faj többé

A gyönyörű és egzotikus hópárducot 1972 óra veszélyeztetett fajként tartották számon, de a múlt héten jó hír érkezett a macskák felől. Az elmúlt három év adatait elemezve a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a sebezhető kategóriába sorolta vissza őket.


NAPI BOLDOGSÁG