Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük. A neten szinte mindenhol felüti fejét a személyes látásmód inspirálta Európa-, anyaország-, vagy éppen világtérkép. Most egy nagyon szerethető projektre, pontosabban abból kinőni készülő "műfajra bukkantunk". A képlet egyszerű: fogj egy tollat, egy papírt és rajzold le szabad kézzel, fejből a világ térképét. Fontos, elsőre kell rajzolni, csak az első próbálkozás az elfogadott, mert az az igazi! Aztán scanneld be, majd küldd el a  mail@worldmaparchive.com e-mailcímre. Ezzel pedig már be is kerültél a világarchívumba, ami az összes kézzel rajzolt, "acapella" térképét hívatott összegyűjteni. Itt nem a pontosság, hanem az egyéni látásmód a lényeg, szabadon rajzolva, csak könnyedén! 


Ezek a szubjektív térképek igazi szerethető műfaj, Németországban ezekből a firkált világtérképekből rendeztek már kiállítást, nagy sikerrel. Sőt, össznépi rajzolgatós workshopot is, az eredményt pedig feltöltötték a projekt oldalára, vagyis az archívumba. Mi is végigböngésztük, és kiválasztottunk nektek 6+1-et.

/Bár magyar kéz által firkált világatlasz még nincs a gyűjteménybe, azért reméljük kedvet kaptok majd a mókához!/ 

#1 USHO ENZINGER, Fuessen, Németország

Lekerekítve és kiemelve...

#2 LAUREL HUNT, Ottawa, Kanada

A geometrikus

#3 MARTA MARSZEWSKI, Berlin, Németország

Fókuszban a "lényeg"

#4 TOM ISING, München, Németország

A minimalista

#5 ADA, Frankfurt, Németország

"Nem vagyunk egyedül."

#6 GERD LOHMEYER, Nabburg, Németország

A részletetekbe menő


+1 GUSTAV NORD, Stockholm, Svédország

Szerintünk a legszebb: két vonalból, művészien!Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

Tüneményes képekkel ünnepeljük, hogy a hópárduc nem veszélyeztetett faj többé

A gyönyörű és egzotikus hópárducot 1972 óra veszélyeztetett fajként tartották számon, de a múlt héten jó hír érkezett a macskák felől. Az elmúlt három év adatait elemezve a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a sebezhető kategóriába sorolta vissza őket.

Valószínűleg ez lesz a legmegdöbbentőbb 6 perc életedből, amit filmnézés közben töltesz el!

Szavakkal bemutatható vajon ez a videó? 6 perc, ami nem lesz kellemes. A valóság lesz. Hogy mit szűrtök le belőle, azt rátok bízzuk. Itt valóban feleslegesek a szavak...


NAPI BOLDOGSÁG