4 örök érvényű igazság, amiket az Életrevalók tanított nekünk! (+videók)

Vannak olyan, szinte mindenki által ismert filmek, amelyek már akkor heves érzelmi reakciót váltanak ki az emberből, ha csak a címük kerül említésre egy baráti beszélgetésben. Az Életrevalók kétségtelenül pont egy ilyen mestermű.


Az Életrevalók őszinteségével és életszerűségével még a legkérgesebb szívű emberekre is képes hatni, és ezt kevés mű mondhatja el magáról. Nem mindenki tudja azonban, hogy a film megtörtént eseményeken alapul. Ismerjük hát meg a valódi embereket, akik a történet mögött állnak, aztán idézzük fel, hogy mire is tanított meg minket ez a csodálatos alkotás.


A valódi Életrevalók

A film gerincét a mozgásképtelen milliomos arisztokrata Philippe, és a színesbőrű, gettóból jött Driss szokatlan barátsága adja. Philippe felveszi Driss-t az ápolójának, és az ezt követő időszak mindkettőjük életét gyökeresen megváltoztatja. A valóságban Driss-nek Abdel Sellou a neve, és nem szenegáli (ahogy a filmben szereplő karakter), hanem algíri. A külseje sem hasonlít a filmben megjelenített izmos, magas Driss-ére. Philippe a valóságban is milliomos, egy pezsgő-birodalom örököse. A filmbeli különbségek felszínesek, a történet lényegi elemeit nem változtatták meg az alkotók. Azok a történések, amelyek leginkább hatnak ránk a film nézése közben, azok tényleg megtörténtek. Abdel és Philippe a mai napig nagyon szoros kapcsolatban vannak egymással.A valódi Életrevalók

Mit tanított nekünk az Életrevalók?

1. A tisztelet, a szeretet és a barátság néha a legfurcsább helyeken bukkanhatnak fel.  Mindegy, hogy két ember milyen különböző világokból, kultúrkörökből jött, mert mindenkitől lehet tanulni, és mindenki hozzáállásában ott vannak azok az elemek, amiket el lehet sajátítani egy jobb életminőség eléréséhez. 2.  A legkétségbeejtőbb helyzet ellenére is élhet az ember teljes életet, ha hajlandó kockáztatni, és új élményeket átélni. Driss meggyőzi a betegsége miatt magába fordult, depresszióval és önbecsülési gondokkal küszködő Philippet, hogy hagyja el a háza menedékét, és nyíljon ki egy teljesebb, eseménydúsabb és boldogabb élet felé. Philippe pedig megmutatja Drissnek a művészet szépségeit. Ez egy teljesen új világ a gettóban szocializálódott fiú számára, és eleinte nem is tud mit kezdeni vele. A film előrehaladtával azonban annyira ráérez a dolog ízére, hogy elkezd festeni is.
3. Mindig, minden helyzetben képesek lehetünk pozitívan hatni másokra, és mások is ránk. Itt azonban nem csak az a fontos üzenet, hogy tanítsuk a körülöttünk lévő embereket, hanem az is, hogy nyitottak legyünk mindenkire! Néha olyan emberek taníthatják nekünk a legtöbbet, akikből ezt egyáltalán nem néznénk ki. És éljünk meg minden pillanatot, törekedjünk rá, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki abból az életből, amit kaptunk.
4. A barátság néha a legfurcsább formában kopogtat az ajtódon. Rajtad áll, hogy ajtót nyitsz-e neki!
A világ tele van valószínűtlen barátságokkal. Hogy ezek hogy jönnek létre? Úgy, ahogy Driss és Philip között: míg az egyik ember szükséget szenved, a másik kész segítő kezet nyújtani. Mikor ilyen kedvességgel találkozunk, végre képesek vagyunk becsülni azokat, akiket korábban leírtunk, és mielőtt észbe kapnánk, a szövetség megköttetik, tekintet nélkül arra, hogy mások megértik-e.
"Amíg van energiánk, az életünk önmagában maga a szépség, és sajnálatos volna nem kihasználni ezt."

Életrevalók -  Philippe Pozzo di BorgoPozitív Nap - Leszkovszki Máté


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Újratalálkozások, akkor-és-most nosztalgiák nagyon híres filmek és sorozatok stábjaival!

Híres filmek szereplői találkoztak évtizedek után újra, te pedig nagyon öregnek érzed magad...

Ha az iskolában is így magyaráznák el... Most egy életre megjegyzed, hogy mi a különbség a vírus és a baktérium között! (+vicces videó)

Létezik egy hős, valahol az internet birodalmában, aki azt tűzte ki célul, hogy tájékoztatást nyújtson a kutyákról, macskákról, és betegségeikről, vírusokról és baktériumokról. Nem más ő, mint a Zállatorvos!

Miért boldogtalanok a mai fiatalok? A megfejtés az orrunk előtt hevert!

Talán soha egyetlen korábbi nemzedék tagjai sem voltak ennyire frusztráltak és a helyüket nem találók, mint a mai huszon- és harmincévesek. Ez a gondolatmenet hibátlanul megválaszolja a miérteket.

Idén ez lett a legjobb karácsonyi videó (szerintünk)

Bár még van idő advent beköszöntéig, a világ egyre korábban kezdi a karácsonyi készülődést. Mondhatnánk, hogy ez mind csak biznisz, és van is benne valóságtartalom, nem is kicsi. De tény, a szürke novemberben is már jólesik a lelkünknek minden, ami az ünnep örömét, melegét felénk leheli. Most is belefutottunk egy ilyen lélekmelegítő kisfilmbe.

12 film, ami megtanít értékelni az életet!

Vannak filmek, amelyek átformálják a látásmódunkat, amelyek alapján új nézőpontból fogjuk vizsgálni az életünket, a viszonyunkat embertársainkkal. És végtére is, ez az értelme a művészeteknek, az irodalomnak és a filmeknek is. Hogy kirántsanak bennünket a hétköznapok mocsarából, és felnyissák szemünket.


NAPI BOLDOGSÁG