Ebben a varázskuckóban nem csak könyvmolyok kapnak kedvet az olvasáshoz!

Az emberek többsége szeret olvasni. Ki újságot, ki könyvet. Néhányan otthon, mások kávézókban, megint mások a buszon ülve, munkába menet. Vannak olyan csöndes, lelkükben is a nyugalmat szerető emberek, akik a lehető legbékésebb helyet keresik az olvasáshoz. Hiszen hol lenne jobb végletesen belemerülni a lapokon olvasott világba, s elveszni sorai között, mint egy varázslatos, a világ rohanásától elzárt helyen? Ahol amit olvasunk, az csak a miénk?


Ha te is egy vagy azok közül, akik lelki nyugalmuk forrásaként élik meg az olvasást, s szükségük is van ehhez egy távoli, varázslatos, mégis oly egyszerű helyre, akkor azok közül is való vagy, akik a világ legbájosabb könyvtárnak fogják tartani azt a helyet, amit most mutatok nektek.

Ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban, egészen pontosan New York államban létezik egy eldugott, aprócsak csodahely, ami minden könyvmoly valóra vált álma. Ezt minden túlzás nélkül merem a lehető legbátrabban állítani. 

A hely neve Hemmeling Szoba, ami tulajdonképpen a norvég megfelelője a rejtett szobának. Nem véletlenül lett ez a hely neve...Forrás: studiopadron

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!

12 alkalom, amikor az írók egy egészen új szintre emelték a köszönetnyilvánítást

A regények elején vagy végén a legtöbbször az írók pár szóval megemlítik néhány szerettüket, családtagjukat, akiknek a könyvet ajánlják. Ezek általában rövid, kedves mondatok, amelyekben hálájukat fejezik ki azon emberek számára, akik segítettek nekik a könyv megírásában, ötleteikkel, szeretetükkel támogatták őket a nehezebb időszakokban is. De mint ahogy a világon bármit, ezt is lehet egészen másképp csinálni.

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

10 gyönyörű versrészlet a magyar költészet napjára

Azt mondták neki, az Attila név nem létezik, így gyerekkorában sokáig Pistának szólították. Árult vizet, lopott fát, tanított és írt, mégis mindig nyomorgott. Egyetemre ment, képezni akarta magát, de eltanácsolták. Rövid élete során végig önmagát kereste, ám nem tudta megtalálni lelki békéjét. Ő volt József Attila: születésnapját, április 11-ét a magyar költészet napjaként tartják számon.

Olyan kincsre leltünk a 80-as évekből, amitől kifekszel: A nap, mit, a hónap poén videója!

No kérem, az aki még emlékszik Jane Fonda lábszármelegítős aerobic-videóira, dobjon el mindent, kincset leltünk...


NAPI BOLDOGSÁG