Ebben a varázskuckóban nem csak könyvmolyok kapnak kedvet az olvasáshoz!

Az emberek többsége szeret olvasni. Ki újságot, ki könyvet. Néhányan otthon, mások kávézókban, megint mások a buszon ülve, munkába menet. Vannak olyan csöndes, lelkükben is a nyugalmat szerető emberek, akik a lehető legbékésebb helyet keresik az olvasáshoz. Hiszen hol lenne jobb végletesen belemerülni a lapokon olvasott világba, s elveszni sorai között, mint egy varázslatos, a világ rohanásától elzárt helyen? Ahol amit olvasunk, az csak a miénk?


Ha te is egy vagy azok közül, akik lelki nyugalmuk forrásaként élik meg az olvasást, s szükségük is van ehhez egy távoli, varázslatos, mégis oly egyszerű helyre, akkor azok közül is való vagy, akik a világ legbájosabb könyvtárnak fogják tartani azt a helyet, amit most mutatok nektek.

Ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban, egészen pontosan New York államban létezik egy eldugott, aprócsak csodahely, ami minden könyvmoly valóra vált álma. Ezt minden túlzás nélkül merem a lehető legbátrabban állítani. 

A hely neve Hemmeling Szoba, ami tulajdonképpen a norvég megfelelője a rejtett szobának. Nem véletlenül lett ez a hely neve...Forrás: studiopadron

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Készen állsz 2017 nagy olvasási kihívására?!

Ha már egy olyan könyved sincs otthon, amit még ne olvastál volna el, ha már senki nem tud olyan olvasnivalót ajánlani Neked, amit már ne tudnál fejből oda-vissza, akkor ez a játék Neked való! Ha úgy érzed, keveset olvasol, pedig igenis szeretnél, akkor még motivációként is jól jöhet ez a kihívás! Kalandozz egy kicsit a könyvek világában!

Ahogy még biztos nem láttad Ady egyik legjobb versét!

Arany János A walesi bárdok című költeménye után egy újabb magyar klasszikusnak is elkészült a főleg fiataloknak szánt feldolgozása, amely egyben fontos társadalmi kampány része is.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

Miközben azonban engedünk a könyvek csábításának, és végigmegyünk azon a bizonyos úton, amely a lehetetlent nem ismerő rajongás felé visz, változunk és alakulunk - pedig talán észre sem vesszük, mi mindent tesz velünk az olvasás:

Bendegúz felejthetetlen mondatai, amik rabul ejtenek ma is

Indul a bakterház. Talán nincs is olyan ember, aki könyv vagy a film formájában ne találkozott volna Rideg Sándor művével, benne Bendegúz nevével és szórakoztató csínytevéseivel, felejthetetlen szófordulataival. Most ezekből mutatunk néhányat. Hogy, ne felejtsük.


NAPI BOLDOGSÁG