Felismered a hangulatjelekkel leírt könyvcímeket?

Mennyire ismered a könyvek világát? Szoktál olvasni? Ha a válaszod igen, akkor a következő játék pont neked való lesz! Persze, egy kicsi meg van bolondítva modern korunkkal... :)

A digitális világ ma már nem csak arról szól, hogy elektronikusan küldünk betű alapú üzeneteket. Hangulatjelekkel próbáljuk a lehető legpontosabban leírni azt, hogy éppen mit gondolunk, velük próbáljuk érzékeltetni, hogy éppen mi történik bennünk.

Persze nem csak az érzelmek leírására, mókázásra is használható ma már az úgynevezett "emojik" tára, a kígyótól a kezet fogó barátokon át mindent megtalálsz, ami segít abban, hogy kifejezd magad.

Legtöbbünknek meg is vannak a kedvencei, melyeket előszeretettel használ, aláírásféle is ez, gondolhatnánk.

De vajon mennyire értjük meg az emojikat szövegkörnyezet nélkül?

A következő képeken  könyvcímek vannak elrejtve, melyeket hangulatjelekkel írt körbe a Brightside.

Te hány címre jössz rá?

(Megoldás a cikk végén!)


1. Moby Dick

2. Az öreg halász és a tenger

3. Rómeó és Júlia

4. Anna Karenina

5. Bűn és bűnhődés

6. Harry Potter és a Bölcsek Köve 

7. A kis herceg

8. A Nagy Gatsby


 

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Készen állsz 2018 nagy olvasási kihívására?!

Ha már egy olyan könyved sincs otthon, amit még ne olvastál volna el, ha már senki nem tud olyan olvasnivalót ajánlani Neked, amit már ne tudnál fejből oda-vissza, akkor ez a játék Neked való! Ha úgy érzed, keveset olvasol, pedig igenis szeretnél, akkor még motivációként is jól jöhet ez a kihívás! Kalandozz egy kicsit a könyvek világában!

A fohász, ami átsegítette a nehéz időszakokon "A kis herceg" íróját

Antoine de Saint-Exupéry, a híres francia író, akinek bölcs gondolatait nem csupán "A kis herceg" művéből ismerhetjük. Az egyik legcsodálatosabb fohász is tőle származik. Élete, pilótaként sem volt félelmektől, szorongásoktól mentes, és az egyik legnehezebb időszakban a következőket vetette papírra

12 alkalom, amikor az írók egy egészen új szintre emelték a köszönetnyilvánítást

A regények elején vagy végén a legtöbbször az írók pár szóval megemlítik néhány szerettüket, családtagjukat, akiknek a könyvet ajánlják. Ezek általában rövid, kedves mondatok, amelyekben hálájukat fejezik ki azon emberek számára, akik segítettek nekik a könyv megírásában, ötleteikkel, szeretetükkel támogatták őket a nehezebb időszakokban is. De mint ahogy a világon bármit, ezt is lehet egészen másképp csinálni.

Egy fotósorozat, ami megmutatja a gyerekek hogyan töltötték net és okostelefon nélkül a nyarat szerte a Földön

Summer Unplugged, azaz "nyár kihúzva", ez volt egy nemzetközi fotósverseny címe. Ennek pedig az volt a témája, hogy a gyerekek, hogyan töltik a nyarat, ha nem az interneten lógnak, vagy a Tv előtt ölnek. Fotósok százai örökítették meg világszerte, milyen boldogan telt a gyerekek nyara tévé, internet és telefon nélkül! Mutatjuk a legjobbakat!

A férfiak hanyatlásának korát éljük

A férfiak hanyatlásának korát éljük, és ezen csak a szemléletváltás változtathat - állítja Philip Zimbardo a vele készült interjúban. Szerinte a nagy kérdés, hogy hol vannak a jó férfiak? - Akik nem kanok, hanem lovagok...


NAPI BOLDOGSÁG