Makovecz már Berlinben is!

Makovecz Imre, a magyar organikus építészet egyik jeles képviselője 1935. november 20-án született, ez alkalomból nyílt a kiállítás rajzaiból.

Forrás:  makovecz.hu


Az építészeti rajzokat gyűjtő világhírű múzeum vezetője, Hans-Dieter Nägelke a kiállítás megnyitóján mondott beszédében kiemelte, hogy Makovecz Imre a huszadik század végének egyik legnagyobb jelentőségű európai építésze, egyben kiemelkedő építészet-teoretikus és tanár volt.

Forrás: makovecz.hu

Jelentősége és németországi ismertsége között azonban egyelőre nagy távolság mutatkozik, aminek egyik fő oka az, hogy a sokszínű kelet-közép-európai építészet lassan kerül be a "Nyugat-Európa- és transzatlanti-centrikus építészettörténeti köztudatba".

A másik fő oka pedig a magyar alkotó "legalábbis nyugati szemmel nézve formailag egyedülálló" megközelítése, vagyis az általa képviselt "organikus, élő építészet", éppen ezért igen fontos, hogy sikerült a német fővárosban megrendezni az első kiállítást Makovecz Imre munkásságáról - tette hozzá a német szakember.Csíkszereda - Makovecz templomMTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

Ártatlan gyermekrajzok, amiktől egy kicsit elpirulunk...!

Minden gyermek rajzol. Különböző, olykor egészen fantasztikus dolgokat vetnek papírra. Sokszor el is kell magyarázniuk mi az. Talán a következő rajzoknál is elkell majd némi magyarázat.

A hely, ahol bárkiből lehet ruhatervező, még gyerekekből is!

Pontosabban nem hely, hanem cég. Egy édesanya valóra váltotta ötletét, melynek köszönhetőn a legkisebbtől a legnagyobb gyerkőcig bárkinek legyártják álmai ruháját. Rajzok alapján.

Ez az első kiállítás, ami kutyáknak szól!

A mai világban már igazából bármit lehet. Így történhetett az, hogy Londonban megnyílt az első olyan kiállítás, melyet kifejezetten ebeknek készítettek el.

Így néztek ki az első tervek alapján kedvenc Disney hőseink

Egy rajzfilmhős "élete" az első vázlatokkal kezdődik. Aztán sok álmodozás után megszületik a végleges karakter. De vajon mekkora változáson megy eközben keresztül kedvencünk?


NAPI BOLDOGSÁG