"Úgy fejezte be, ahogyan élt." - Ezek a dalok tették örökké Somló Tamást


Nagyszerű egyénisége, énekhangja és éneklési stílusa egészen egyedülálló volt - mondta Presser Gábor, az LGT vezetője barátjáról, Somló Tamásról.

"1968 lehetett, amikor először találkoztunk, gyakorlatilag váltottuk egymást az Omega együttesben. Tamás akkor indult el az artista pályán, miközben zenélt is. Az Omegában csak néhányszor játszottunk együtt, miután én beléptem, ő éveket töltött külföldön artistaként, aztán összefutottunk az LGT-ben, ennek már 43 éve" - idézte fel Presser. Szerinte Somló Tamás színpadi jelenléte nagy húzóerőt jelentett a zenekar számára és zenészi képességeit mutatta az is, hogy amikor Frenreisz Károly helyett belépett az LGT-be, néhány hét alatt megtanult basszusgitározni.Somló Tamás 1947-2016


"Nem ismerek olyan embert, aki Tamásra haragudott volna. Életét úgy fejezte be, ahogyan élt: utolsó fellépésére, amely talán egy hónappal ezelőtt lehetett, már nagyon nehezen tudott csak elmenni, de nem mondta le, mert Pécsett egy jótékonysági koncerten játszott beteg gyerekeknek" - mondta Presser Gábor.

Nehéz - szinte lehetetlen - egy zenész életművét néhány sorban, néhány dalban összefoglalni. Nem szeretnénk - valószínűleg nem is tudnánk - pár videóval, pár sorral teljes képet adni Somló Tamás életművéről, így inkább egyfajta szubjektív összeállítás következik kedvenceinkből.


Álomarcú lány

Az 1975-ös LGT: Mindig magasabbra című album felvételének szövegírója, Adamis Anna volt, akinek tollából számtalan sláger származott, míg a zenét Somló szerezte, aki természetesen hangját is adta a dalhoz.
Annyi mindent nem szerettem még


Szintén LGT, szintén Somló zeneszerzése - ezúttal azonban Sztevanovity Dusán szövegével.
Vallomás

Eredetileg az 1973-as LGT albumon jelent meg - azaz abból az időből származik, amikor Somló még nem volt a Loksi tagja - ugyanakkor sokan mégis az ő előadásában szerették meg ezt a dalt, így úgy döntöttünk, mindenképp itt a helye.
Gondolsz e rám?
Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász volt. És egy kiváló művész. Nagybetűs EMBER.


Pozitív Nap 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

"Kérem, vasárnap ne jöjjön." - 80 éve ment el József Attila

József Attila. Egyszerű név. Zseniális elme. Az őrület határán táncoló lélek. Költő, művész - a legnagyobb és legmagányosabb. 80 éve távozott közülünk.

A fohász, ami átsegítette a nehéz időszakokon "A kis herceg" íróját

Antoine de Saint-Exupéry, a híres francia író, akinek bölcs gondolatait nem csupán "A kis herceg" művéből ismerhetjük. Az egyik legcsodálatosabb fohász is tőle származik. Élete, pilótaként sem volt félelmektől, szorongásoktól mentes, és az egyik legnehezebb időszakban a következőket vetette papírra

Amikor nincs helye hangos szavaknak

Most elcsendesül a világ, és benne Mi is. Magunkba nézünk, és mélyen, alaposan átvizsgáljuk a lelkünket. Emlékeket keresünk, jókat vagy rosszakat, érzéseket, amik régi pillanatokat idéznek fel bennünk. Megállunk, lelassítunk, mert ez a nap azokról szól, akik nem jöhetnek tovább velünk.

12 alkalom, amikor az írók egy egészen új szintre emelték a köszönetnyilvánítást

A regények elején vagy végén a legtöbbször az írók pár szóval megemlítik néhány szerettüket, családtagjukat, akiknek a könyvet ajánlják. Ezek általában rövid, kedves mondatok, amelyekben hálájukat fejezik ki azon emberek számára, akik segítettek nekik a könyv megírásában, ötleteikkel, szeretetükkel támogatták őket a nehezebb időszakokban is. De mint ahogy a világon bármit, ezt is lehet egészen másképp csinálni.


NAPI BOLDOGSÁG