Láttad már az erdélyi hajnalt? Ha nem, akkor itt az ideje! (képriport)

Napfelkelte: amikor ég és föld összeér és mindent aranyra fest. Gyönyörű, hittel és reménnyel teli pillanat. Erdélyben ilyenek a napfelkelték!

Alex Robciuc rendszeresen hajnalban kel, nagyjából 5 fele, aztán beveti magát a sűrűbe, és megmássza Erdély hegyeit, dombjait. Hogy miért ez a furcsa hobbi? A válasz egyszerű, ugyanakkor szemet gyönyörködtető: hogy lencsevégre kapja Erdély legszebb zugait a felkelő nap sugaraiba öltözve.Természetesen a minőségért meg kell küldeni. Alex receptje a következő erre: "ötkor kelek, aztán megkeresem az éppen legalkalmasabb kilátópontot, majd várom a tökéletes fényeket, és megkeresem az engem körülvevő táj legjellemzőbb pontját - amikor mindez összeáll, már kész is a recept, hogy érzéseimet és a hangulatomat egy egyszerű fotóvá sűrítsem!"


Reméljük Alex megtartja jó szokását: továbbra is ötkor kell, és gépével felszerelkezve járja majd Erdély tájait!


Pozitív Nap
Fotók: Alex Robciuc


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

10 ok, amiért valóban érdemes szeretned a havat

Nem kell mindenkinek feltétlenül utálnia a havat. Mi például pont, hogy szeretjük. Össze is gyűjtöttük egy csokorba, hogy miért.

Elkápráztató fotók a jégbe dermedt gyermekvasútról

Rizsavi Tamás ismét gyönyörűt alkotott, de most Budapest helyett, egy napig fagyoskodott a mínuszban, hogy elkészítse ezeket a pazar képeket a fehérbe öltözött gyermekvasútról!

Zúzmarába öltözött és előbújt a felhők alól Hollókő vára

A világörökségi falu felújított erődje a száraz téli zimankóban is megmutatta szépségét.

A csoda előtted hever! Dunakanyar, ahogyan még nem láttad

Ilyen lélegzetelállítóan szép fotót a Dunakanyarról még nem láttunk. Tényleg nem!

Egy férfi őszinte levele minden csíkoshasú, karikás szemű, lógó mellű nőhöz

Serge Bielanko újságíró a női nem nagy rajongója, egy végtelenül őszinte, önkritikus hang, érdemes hallgatni rá. Nemrég nyílt levelet írt minden nőhöz, aki elégedetlen a testével, hogy lássuk magunkat egy férfi szemén keresztül.


NAPI BOLDOGSÁG