Ékszerdoboz a világ végén, avagy egy gyönyörű titok: Tasmánia

Az univerzum végtelen, s ebben élünk mi, piciny kis világunkban. Azonban Földünk telis tele van szebbnél szebb helyekkel, s talán a végére sem tudnánk érni mindnek annyi van belőlük. Talán e téren a mi világunk végtelen.

Létezik e helyek között egy varázslatos kis birodalom, melyet Tasmaniának neveznek. A világ "közepétől" távol eső, elzárt kis világ Ausztrália délkeleti csücskénél várja, hogy felfedezzék az arra járók. 
Elszigeteltségéből adódóan a sziget igen különleges élővilággal rendelkezik, itt él a sokunk által ismert tasmán ördög és a wombat is!Tasmán ördög


Wombat


A környezetnek azonban nem csak az élőlények miatt van varázslatos bája. Távol esik az felgyorsult emberi élet pörgésétől, nem érezteti hatását rohanó világunk zsivalya sem.


Igazából olyan, mintha a Gyűrk Ura lapjain sétálgatnánk, miközben e tájakon járunk.


Forrás: Buzzfeed

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Mindketten árvák és magányosak voltak egykor, most szerető családban élnek, és imádnak együtt utazni

8 káprázatos fotó arról, hogyan járja együtt a mentett kutya és cica a világot

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

Ingyen szállhatunk meg olasz vendégházakban - egy feltétellel

La Settimana del Baratto. Magyarul Barter Hét. Így nevezik azt a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több ezer olasz vendégszállóban ingyen pihenhetünk meg, ha készek vagyunk érte megdolgozni. A szó legszorosabb értelmében - írja a Condé Nast Traveler.

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!


NAPI BOLDOGSÁG