Ékszerdoboz a világ végén, avagy egy gyönyörű titok: Tasmánia

Az univerzum végtelen, s ebben élünk mi, piciny kis világunkban. Azonban Földünk telis tele van szebbnél szebb helyekkel, s talán a végére sem tudnánk érni mindnek annyi van belőlük. Talán e téren a mi világunk végtelen.

Létezik e helyek között egy varázslatos kis birodalom, melyet Tasmaniának neveznek. A világ "közepétől" távol eső, elzárt kis világ Ausztrália délkeleti csücskénél várja, hogy felfedezzék az arra járók. 
Elszigeteltségéből adódóan a sziget igen különleges élővilággal rendelkezik, itt él a sokunk által ismert tasmán ördög és a wombat is!Tasmán ördög


Wombat


A környezetnek azonban nem csak az élőlények miatt van varázslatos bája. Távol esik az felgyorsult emberi élet pörgésétől, nem érezteti hatását rohanó világunk zsivalya sem.


Igazából olyan, mintha a Gyűrk Ura lapjain sétálgatnánk, miközben e tájakon járunk.


Forrás: Buzzfeed

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Valószínűleg ez lesz a legmegdöbbentőbb 6 perc életedből, amit filmnézés közben töltesz el!

Szavakkal bemutatható vajon ez a videó? 6 perc, ami nem lesz kellemes. A valóság lesz. Hogy mit szűrtök le belőle, azt rátok bízzuk. Itt valóban feleslegesek a szavak...

Lenyűgöző fotókon mutatja meg magát a Hortobágy

A Hortobágy hazánk első nemzeti parkja, hungarikum és a Világörökség része is.

Íme, az ország hét csodája!

Gyakran esünk abba a hibába, hogy a természetet azonosítjuk egy szép idős fával, egy kellemes vizű tóval, egy aranyos állattal, a hétvégi kirándulással vagy horgászattal. Mindez valóban fontos, és a rekreációs értéket nem szabad lebecsülni, de amikor természetről beszélünk, ennél sokkal többről van szó.

Ez biztosan le fog nyűgözni: holnap kerül a mozikba az eddigi legszebb film Gemencről

Nem szabad kihagyni, kicsiket és nagyokat egyaránt le fog nyűgözni! :)

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!


NAPI BOLDOGSÁG