Mennyit tudsz a világ legnagyobb dolgairól?

A Föld hatalmas, de mégsem a legnagyobb bolygó a Naprendszerben. Az elefánt óriási méretei ellenére nem a legnagyobb emlős állat. Tudod a választ a kérdésekre? Meg van a tudásod, mellyel megtudod oldani kvízünket, mely a világ LEGjeiről szól?

Figyeltél a földrajz és biológia órákon a suliban? Eléggé? Akkor biztos nem okozhat gondot a következő 10 kérdés megválaszolása! ;)

(Megfejtések a cikk végén)


1. Melyik a Föld legnagyobb tengere?

A: Fekete-tenger
B: Sargasso-tenger
C: Földközi-tenger



2. Melyik az ember legnagyobb szerve?

A: tüdő
B: máj
C: bőr

3. Melyik a legnagyobb bolygó a Naprendszerben?

A: Marc
B: Szaturnusz
C: Jupiter



4. Melyik a legnagyobb emlős?

A: Kék bálna
B: Barna medve
C: Afrikai elefánt

5. Melyik a legnagyobb sziget az alábbiak közül?

A: Madagaszkár
B: Izland
C:Grönland

6. Melyik a Föld legnagyobb tava?

A: Balaton
B: Kaszpi-tó
C: Bajkál-tó



7. Melyik a legnagyobb szárazföldi ragadozó?

A: szürke farkas
B: szibériai tigris
C: jegesmedve

8. Melyik országnak van a legtöbb lakosa?

A: India
B: Kína
C: Oroszország

9. Melyik a legnagyobb madár a világon?

A: strucc
B: andoki kondor
C: emu

10. Melyik a legnagyobb hal?

A: beluga
B: holdhal
C: cetcápa




1B, 2C, 3C, 4A, 5C, 6B, 7C, 8B, 9A, 10C


Forrás: brightside

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia 


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Erre a végtelenül cuki, Oscar-díjas kisfilmre érdemes áldozni hat percet

A magyar Oscar-nyertes film, a "Mindenki" sikere örömkönnyeket csalt sokunk szemébe, de van egy másik kedvenc, ami szintén díjat nyert, és tavaly már sokan láttuk is. Ez a "Piper".

A lényeg a részletekben rejlik: 50 létfontosságú gondolat, amire az élet tanít

Sokszor csak ülünk, és várjuk, hogy valami nagy és jelentőségteljes dolgot tanuljunk az élettől. Azt hisszük, monumentális rájövések és felfedezések kellenek ahhoz, hogy azt mondhassuk: elég bölcsek vagyunk. Pedig a bölcsesség a részletekben rejlik.

Meryl Streep és férje kapcsolata egyetlen képben

Az már biztos, hogy az idei volt az eddigi talán legbotrányosabb Oscar-gála (de szerencsére nem nekünk magyaroknak). De voltak azért előtte jobb pillanatok is. Ez is ilyen volt.

Tüneményes a speciális mentők legújabb önkéntese (+videó)

Tüneményes önkéntes jelentkezett a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesülethez. Ráadásul ő az eddigi legfiatalabb jelentkező, és máris elkezdődött a hosszú és kemény munkával járó kiképzése. Íme a cuki videó, amit látnotok kell.

Kiégés ellen: irodakutya!

Egy kutya valószínűleg az egész napot át fogja aludni az irodában, de még így sem fogja hagyni, hogy kiégjünk - írja Gesler Lili a Forbes.hu-n. A pszichológus maga is együtt dolgozik kutyájával. Azt vajon tudtad, hogy a Google azt hirdeti magáról: "We are a dog Company" - Azaz kutyás cég vagyunk, és az Amazon Seattle-i központjában is közel 1500 kutya "dolgozik"?


NAPI BOLDOGSÁG