9 jele annak, hogy bölcs lélek vagy


1. Szeretsz egyedül lenni.
Az öreg, bölcs lelkek sokszor nem találják a helyüket, a barátaikat a saját korosztályukban, nem elégíti ki őket az, amit a környezetüktől kaphatnak. Inkább félrevonulnak, és önmagukkal foglalkoznak - talán ez az oka annak, hogy a magány válik a leghűségesebb társukká.

2. Tiszteled és elvárod a bölcsességet, a tudást és az igazságot. Bár egy kicsit arisztokratikusan hangzik, de igaz, hogy a lélekben idősek úgy érzik, az élet intellektuális oldalához tartoznak. Tisztában vannak vele, hogy a tudás hatalom, a bölcsesség boldogság és az igazság szabadság. Ez a három dolog sokkal fontosabb számukra, mint az, hogy naprakészek legyenek a legújabb pletykákból.

3. Érdeklődsz a spirituális dolgok iránt, és hiszel is bennük. Az idős, bölcs lelkek általában érzékenyek és spirituális beállítottsággal vannak megáldva. Nem feltétlenül a természetfelettit képviselik, hanem a szeretet, a béke örök létezését, a hit és a lélek erejét.


4. Megérted, hogy az élet mulandó. Az idős lelkeket nem csak a saját napjaik megszámlálhatósága érdekli, ugyanúgy törődnek másokkal is: körültekintőek, de képesek csak maguknak élni, miközben bölcsen irányítják az életüket.

5. Elmélkedő és önelemző vagy. A bölcs emberek rendkívüli módon szeretnek gondolkodni - bármiről. Úgy hiszik, hogy az élet legnagyobb tanítómestere az, ha elemezzük a hibáinkat, cselekedeteinket, és okulunk belőlük. Lelkük azért lesz testükhöz képest agg, mert mindennapjaik során olyan sok mindent elsajátítanak és megértenek, hogy képesek csendben, vigyázva figyelni a történéseket.

6. "Magasabbról" szemléled az életet. Aki idős, bölcs lélekkel bír, az nagyon ritkán vész el a fölösleges munkák, hamis lehetőségek és értelmetlen cselekedetek között - inkább fentről, egy madár szemén keresztül néz le földünkre, mert így pontosan látja, mi az, amire érdemes odafigyelni. Ha valamilyen vitás helyzettel találja szemben magát, úgy gondol rá, mint átmeneti nehézségre, amely közelebb visz a jövőben megtapasztalható örömhöz.


7. Nem vagy anyagias. Jólét, hírnév, pénz - egyik sem hatja meg a bölcs embereket. Tudják, hogy nincs értéke annak, ha valami olyat birtokolnak, amit bármikor elvehetnek tőlük. Éppen ezért kevés időt szánnak rájuk, mert tisztában vannak vele, hogy semmi jelentőségük nincs.

8. Furcsa, magának való gyerek voltál. A legtöbb bölcs lelket olyan jelzőkkel illették kiskorukban, mint a befelé forduló, a koravén, vagy a lázadó. Pedig ők azok, akik sokkal jobban meglátják a körülöttük lévők értéktelenségét, ürességét, és tudják, hogy az ilyen emberektől távol kell tartaniuk magukat. Ha úgy tudsz beszélgetni a gyermekeddel, mint egy felnőttel, akkor valószínűleg egy öreg lélekkel van dolgod.

9. Egyszerűen csak öregnek érzed magad. Az idős lelkek gyakran fáradtak mentálisan, jellemző rájuk a türelmes szemlélődés, a nyugodtság és a beletörődés. Sajnos a környezet számára mindez a zárkózottsággal és a "hideg" természettel egyenlő - pedig éppen az ellenkezője az igaz.
Pozitív Nap

Forrás: lonerwolf.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szexi, sportos, és igazi partiarc - a Mikulás, ahogy még soha nem láttad

Ha mindig is érdekelt, mit csinál a Mikulás az év 364 napján, amikor éppen nem ajándékokat kézbesít, akkor most segítünk egy kicsit.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

Zseniálisan ünnepelte meg a BBC Radio az 50. születésnapját

Egészen konkrétan a sheffieldi állomásnak jutott eszébe ez az ötlet. A BBC pedig hozta a megszokott színvonalat: nagyszerű klipet készített ez alkalomból.

12 ló összeáll és vár, aztán megérkezik a "suttogó" (egy bámulatos videó)

A kiváló lovas szakembert mindenki Lorenzóként ismeri. Világszerte elismert bámulatos tehetsége és a lovak iránti szeretete. Kevesen tudnak úgy bánni a lovakkal, mint ahogyan ő.

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.


NAPI BOLDOGSÁG