Találd meg Alice-t! - egy anyuka különleges képei Down-szindrómás kislányáról


A Down-szindróma egy veleszületett kromoszóma-eltérés, ami a 21. kromoszómapár hibás osztódásának következtében jön létre. Középsúlyos vagy enyhe értelmi fogyatékossággal jár, és különböző testi rendellenességekkel társulhat. Nem könnyű elfogadni, ha a gyermekünknek - és közvetve nekünk is - ezzel a problémával kell együtt élni.

A Finding Alice (magyarul: Találd meg Alice-t) című képsorozat készítője így vall arról, hogyan "talált rá" imádott, Down-kóros lányára:"Komolyan mondom, sokkot kaptam akkor, amikor kiderült, Alice-szel valami baj van. Miután kibújt a hasamból, és hazavittük, tudtuk, hogy úgy kell kezelnünk, mint bármelyik másik gyereket. De ő különbözött a normálistól, eltért a megszokottól - és ez idegessé tett engem."


"A frusztrációm miatt állandóan rosszakat álmodtam: a rémes látomások arról szóltak, hogy nem vagyok képes etetni őt, vagy éppen szeretni, dédelgetni. A legszörnyűbb az volt, hogy Alice tudta, érezte, mit gondolok, mi az, amin őrlődök - ez pedig csak fokozta a szenvedéseimet."


"Ekkor jöttem rá, hogy a felelősség rajtam van. Mélyebbre és mélyebbre kell ásnom magamban, kutatnom, keresnem, hogy azt adhassam a lányomnak, amit megérdemel. Így lettem szépen lassan szerelmes Alice-be - megtaláltam őt."
Pozitív Nap

Forrás: ignant.de

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

10 dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne 12 éves koráig!

Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

Újra kell értékelnünk a nagyszülők szerepét, mert nagyon fontosak!

Boldogabbak azok gyerekek, akik több időt töltenek a nagyszüleikkel - és ez nem csak a puszta tapasztalat, kutatások is igazolják már. Így ahelyett, hogy egyre kevesebb teret kapnak unokáik életében, sok kedvezőtlen szociális hatást is ellensúlyozhatnak szerető jelenlétükkel.


NAPI BOLDOGSÁG