Végre! Tananyag készült a felelős állattartásról

Nagyon fontos programot indított el az Országos Állatvédőrség Alapítvány. Mostantól a pedagógusokon a sor, hogy éljenek a lehetőséggel és használják a rendelkezésre álló anyagokat - számolt be az NLCafé.Az Országos Állatvédőrség Alapítvány több alkalommal is sikeres kurzusokat tartott pedagógusképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézményben, melyek témája az állatasszisztált terápia, a felelős állattartás elmélete és gyakorlata volt. Ezek után továbbgondolták, miképp  hogyan juttathatnánk el a tananyagot minden pedagógushoz, az ország minden intézményébe. 


Ebből kiindulva jött létre az Állatvédőrség oktatási weboldala, melyen a regisztrációt követően a pedagógusok hozzájuthatnak az ismereti anyagokhoz, és használhatják őket.

Az oldal elérhetősége: oktatas.orszagosallatvedorseg.hu

Nagyon boldogok vagyunk, és reméljük, hogy sok pedagógus használja majd, és azt is, hogy a szülők és a diákok is támogatják programunkat, hogy a jövő generációi többet tudjanak meg a felelős állattartásról - írták Facebook-oldalukon.


Témába vág:

Gyerekek és állatok meghitt viszonya (képriport)Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

40 inspiráló mondat, amit akár minden nap elmondhatsz a gyerekednek

Szülőként a mi felelősségünk megtanítani gyerekeinek, hogy szeressék és tiszteljék magukat, s bánjanak a testükkel úgy, mint a legbecsesebb kincsükkel, amelyben a lelkük lakik, és ami egy életen át szolgálja őket.

Egy anyukának azt mondták csak otthon ül és semmit sem csinál. Válaszul rajzokon örökítette meg a napjait. Parádés!

Azt mondják az édesanyáknak könnyű dolguk van, mert hát otthon ülnek, kérem szépen. Nos, Jade Nordahl, fiatal norvég anyuka rajzokon örökítette meg a nagy semmittevést és az egész napos pihenést.

20 fontos tanács Maria Montessoritól, amit minden szülőnek érdemes tudnia

Maria Montessori olasz orvosnő, pedagógus és pszichológus volt. Pedagógiai alaptézise máig nem avultak el.

A Harmincas Anyukákhoz

Látlak titeket a boltban, látlak titeket a játszótéren. Látlak az iskola előtt, a külvárosból bevezető utakon, a gyerekbarát éttermekben. Néha ti is láttok engem, ilyenkor egymásra mosolygunk, egy grimasszal jelezzük, hogy közös a sorsunk.

Tanítsd meg a gyerekednek 8 lépésben, hogyan szeresse magát

Egy gyakorló édesanya írta le tapasztalatait arról, ő hogyan tanította meg a gyerekeinek, hogy szeressék és tiszteljék magukat, s bánjanak a testükkel úgy, mint a legbecsesebb kincsükkel, amelyben a lelkük lakik, és ami egy életen át szolgálja őket


NAPI BOLDOGSÁG