Mi van a cipődben? - Egy telefontöltő!

Nem újdonság az energetikában az olyan cipő, amely képes feltölteni az okostelefonokat és az mp3 lejátszókat. De ha úgy közelítjük meg, hogy nem kell különleges lábbeli ahhoz, hogy kedvenc elektronikus kütyüink működőképesek legyenek, hanem bármilyen cipő, vagy mokaszin is megteszi, már mindjárt más megvilágításba kerül a dolog.


A 24 éves kenyai Anthony Mutua egy olyan piezoelektromos cipőbetétet készített, amely gyakorlatilag egy igen finom kristálychip. Ez termeli az elektromosságot azzal, hogy minden lépésnél meghajlik. Az energiát maga a szerkezet tárolja, és képes egyszerre akár több elektronikus készüléket is feltölteni járás közben. Az összeköttetést a betét és a zsebre tett szerkezet között egy vékony kábel biztosítja.

Mutua bemutatja találmányát Kenyában.

A chip bármilyen cipőbe beilleszthető, ez alól kivétel talán a strandpapucs és a vékonytalpú nyári surranók. Nem kell aggódni az elhasznált cipő miatt sem, hiszen a chipet szabadon áthelyezhető az agyonhordott cipőből a vadiúj lábbelibe amikor és ahányszor csak akarjuk.
 
Ha már lúd, legyen kövér - ennek a cipőnek a külseje is idomul a "tartalmához".

A találmányt a Nairobiban tartott Kenyai Tudomány-technológiai és Újító Héten mutatták be. Mutua máris szabadalmaztatta, és a különleges töltőállomás rövid időn belül kereskedelmi forgalomba kerülhet. 46 dolláros áron, 2 és fél éves garanciával beszerezhető a töltő-chip, onnantól már csak sétálás kérdése a dolog!

Pozitív Nap / Aiolus News


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

20 éve és ma - változások vicces képekben

Futási szokások, nyaralási fotók, játszótér és életünk egyéb fontos helyszínei a témája azoknak a humoros rajzoknak, amelyek az elmúlt 20 évünkben történt változásokat mutatják be.

14 elgondolkodtató rajz technika-függésünkről (+képek)

Talán mégsem helyes, hogy ekkora teret kap a modern technika az életünkben? Talán vissza kéne térnünk bizonyos hagyományosabb kommunikációs formákhoz, hogy ne váljon felszínessé az életünk?

A telefonunk rabjai vagyunk - elképesztő fotókon!

Egy világot mutat be, ahol az embereknek már a természetes testhelyzete is a lehajtott fej - ez az a póz ugyanis, ami a legjobban alkalmazkodik az okostelefonhoz. Bár néhol túlzó, a jelenség veszélyeire remekül felhívja a figyelmet. Bárcsak minél több emberhez eljutna!

Egy pusztító szokás: tűpontos videó az okostelefon-függőségről

A legtöbb ember egyszerűen nem tud élni az okostelefonja nélkül: azt bújja utazás, munka és gyakran pihenés közben. Ezt mutatja be tűpontosan és őszintén a következ kisfilm.


NAPI BOLDOGSÁG