Belépés

"Nyűgmentes" okostelefont kapnak az idősek


Új okostelefont és szoftvert hoz forgalomba egy svéd telefongyártó, hogy az idősebbek számára megkönnyítse a mobilinternet használatát.


A készülék a svéd Doro cég terméke. A telefonnak nemcsak érintőképernyője van, hanem kicsúsztatható billentyűzete is, és a Google népszerű Android szoftverjének adaptált változatát futtatja. A cég az Experience (tapasztalat) nevet adta az új fejlesztésnek, amely megkönnyítheti az idősek bekapcsolódását a mobilinternet-forradalomba. Az új szoftvert a Doro a mobilipar éves összejövetelén Barcelonában mutatta be, ahol a mobilágazat nagyágyúi, így a HTC, a Nokia és a Sony is egy sor újdonsággal állt elő.

A Doro szoftverét más androidos készülékre is lehet installálni. A vállalat szerint az Experience "nyűgmentes" felhasználást garantál, jól elhelyezett, nagy és érthető ikonokkal. A szoftverrel a készüléket az idős felhasználó vagy gondozója az internet segítségével is kezelheti. Egy Facebook-verzió pedig abban segít, hogy megkönnyítse az időseknek a családdal való kapcsolattartást.

A Doro szerint az Experience csökkentheti a digitális megosztottságot az idős és a fiatal felhasználók között. A brit statisztika például azt mutatja, hogy már az angolok felének van okostelefonja, az idősebbek azonban nehezebben barátkoznak meg vele. "A szenior közönség összességében egyre jobban érdeklődik a technika iránt, és olyan okostelefont akar, amelyet használni is tud" - fogalmazott Jerome Arnaud, a Doro vezetője.

A fejlesztő cég célja nem kevesebb, mint csökkenteni a digitális megosztottságot az idős és a fiatal felhasználók között azzal, hogy  bekapcsolja őket a mobilinternet-forradalomba.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy más telefongyártókat is foglalkoztat az idősebb korosztály kérdése. A közelmúltban került a piacra egy iPhone-alkalmazás, amely méri a vérnyomást, valamint egy stresszoldó alkalmazás is napvilágot látott már. A Fujitsu - egyelőre csak Japánban hozzáférhető - készülékei ugyancsak felkarolták a vérnyomás és a vércukorszint megfigyelését, és lépésszámlálóként is működnek, hogy a felhasználó ellenőrizhesse teljesítményét.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Hasznos alkalmazás turistáknak: idegenvezetés ...

Minden kirándulónak és turistának saját idegenvezetője lehet a zempléni térségben, feltéve ha van ...

Leonardo és művei okostelefonon

Leonardo da Vincinek szentelt okostelefonon-alkalmazást Milánó városa. A modern technológia nem állna ...


Népszerű termékek
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése