"Nyűgmentes" okostelefont kapnak az idősek

Új okostelefont és szoftvert hoz forgalomba egy svéd telefongyártó, hogy az idősebbek számára megkönnyítse a mobilinternet használatát.


A készülék a svéd Doro cég terméke. A telefonnak nemcsak érintőképernyője van, hanem kicsúsztatható billentyűzete is, és a Google népszerű Android szoftverjének adaptált változatát futtatja. A cég az Experience (tapasztalat) nevet adta az új fejlesztésnek, amely megkönnyítheti az idősek bekapcsolódását a mobilinternet-forradalomba. Az új szoftvert a Doro a mobilipar éves összejövetelén Barcelonában mutatta be, ahol a mobilágazat nagyágyúi, így a HTC, a Nokia és a Sony is egy sor újdonsággal állt elő.

A Doro szoftverét más androidos készülékre is lehet installálni. A vállalat szerint az Experience "nyűgmentes" felhasználást garantál, jól elhelyezett, nagy és érthető ikonokkal. A szoftverrel a készüléket az idős felhasználó vagy gondozója az internet segítségével is kezelheti. Egy Facebook-verzió pedig abban segít, hogy megkönnyítse az időseknek a családdal való kapcsolattartást.

A Doro szerint az Experience csökkentheti a digitális megosztottságot az idős és a fiatal felhasználók között. A brit statisztika például azt mutatja, hogy már az angolok felének van okostelefonja, az idősebbek azonban nehezebben barátkoznak meg vele. "A szenior közönség összességében egyre jobban érdeklődik a technika iránt, és olyan okostelefont akar, amelyet használni is tud" - fogalmazott Jerome Arnaud, a Doro vezetője.

A fejlesztő cég célja nem kevesebb, mint csökkenteni a digitális megosztottságot az idős és a fiatal felhasználók között azzal, hogy  bekapcsolja őket a mobilinternet-forradalomba.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy más telefongyártókat is foglalkoztat az idősebb korosztály kérdése. A közelmúltban került a piacra egy iPhone-alkalmazás, amely méri a vérnyomást, valamint egy stresszoldó alkalmazás is napvilágot látott már. A Fujitsu - egyelőre csak Japánban hozzáférhető - készülékei ugyancsak felkarolták a vérnyomás és a vércukorszint megfigyelését, és lépésszámlálóként is működnek, hogy a felhasználó ellenőrizhesse teljesítményét.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

20 éve és ma - változások vicces képekben

Futási szokások, nyaralási fotók, játszótér és életünk egyéb fontos helyszínei a témája azoknak a humoros rajzoknak, amelyek az elmúlt 20 évünkben történt változásokat mutatják be.

14 elgondolkodtató rajz technika-függésünkről (+képek)

Talán mégsem helyes, hogy ekkora teret kap a modern technika az életünkben? Talán vissza kéne térnünk bizonyos hagyományosabb kommunikációs formákhoz, hogy ne váljon felszínessé az életünk?

A telefonunk rabjai vagyunk - elképesztő fotókon!

Egy világot mutat be, ahol az embereknek már a természetes testhelyzete is a lehajtott fej - ez az a póz ugyanis, ami a legjobban alkalmazkodik az okostelefonhoz. Bár néhol túlzó, a jelenség veszélyeire remekül felhívja a figyelmet. Bárcsak minél több emberhez eljutna!

Egy pusztító szokás: tűpontos videó az okostelefon-függőségről

A legtöbb ember egyszerűen nem tud élni az okostelefonja nélkül: azt bújja utazás, munka és gyakran pihenés közben. Ezt mutatja be tűpontosan és őszintén a következ kisfilm.


NAPI BOLDOGSÁG