"Barát az, aki egyszerűen csak ott van melletted"

Úgy kell barátként elfogadni a másik embert, ahogy van, még ha néhol nem is érted meg őt. Az okok, amiért szereted, lényegtelenné teszik azokat a dolgokat, amiket nem értesz. Nem kell megértened, s nem is kell ugyanúgy tenned, az ő életét élned. Ha igazán szereted, akkor úgy szereted, ahogy van, hiszen eleve ezért akartál a barátja lenni.
                                                                                                                   ~ Terry Goodkind

Tudtátok, hogy tavaly óta július 30-a a Nemzetközi Barátság Napja? Az ENSZ közgyűlése kiáltotta ki ezt a napot, hogy inspirálja és erősítse a népek közötti barátságot, és az országok, kultúrák, egyének és közösségek közötti kapcsolatokat.


A közgyűlés bátorítja a kormányokat, civil csoportokat, egyéneket hogy kezdeményezzenek olyan programokat és rendezvényeket, amelyek hozzájárulnak a kultúrák közötti kölcsönös megértéshez és megbékéléshez. Az állásfoglalás különös hangsúlyt fektet a fiatalok bevonására - mivel Ők lesznek a jövő vezetői -, a közösségi tevékenységekre, amelyek a különböző kultúrák és a nemzetközi megértés előmozdítására helyezik a hangsúlyt. A nap további célja, hogy célul tűzze ki a Nemzetközi Békét és erőszakmentességet.

Igazi erőforrás

A barátság összetett, támogató emberi viszony. A barátság egyéni vonatkozásban lelki, vagyis érzelmi, anyagi és kognitív erőforrás. Jellemzi a kölcsönös elfogadás, rokonszenv, szeretet, bizalom, szövetség, együtt érző képesség, nyitottság, törődés - szól a szakirodalmi definíció a szociológia tudományának nyelvén. És milyen igaz, szárazan hangzik, de a szavak jelentése mögött nagy mélységek húzódnak,. az igaz baráti viszony egy életre szól, nem kopik, nem múlik, mindig összekapcsolódik a két fél újra és újra. Szövetség - feltétel nélkül. Egyetemes - határok nélkül.   

Egyszerűen csak ott van

Egy barát örök időkre barát, akár támaszra van szükség, akár az örömök megosztására. Akár jó, akár rossz idők járnak ránk, egy barát mindig jelen van, kész a megosztásra, a szolgálatra, a meghallgatásra, egyszerűen csak ott van.
                                                                                                       ~ Anthony Strano


A kapcsolatot ápolni kell, és mikor ne lenne jobb alkalom erre, mint a mai nap. Öleld meg, írj neki, csinálj programot vele. Vagy kedveskedj bármi aprósággal, elég akár a figyelmed is. Szóljon ma valami a barátról, valami őszinte, valami szívből jövő!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

12 ló összeáll és vár, aztán megérkezik a "suttogó" (egy bámulatos videó)

A kiváló lovas szakembert mindenki Lorenzóként ismeri. Világszerte elismert bámulatos tehetsége és a lovak iránti szeretete. Kevesen tudnak úgy bánni a lovakkal, mint ahogyan ő.

Amikor nincs helye hangos szavaknak

Most elcsendesül a világ, és benne Mi is. Magunkba nézünk, és mélyen, alaposan átvizsgáljuk a lelkünket. Emlékeket keresünk, jókat vagy rosszakat, érzéseket, amik régi pillanatokat idéznek fel bennünk. Megállunk, lelassítunk, mert ez a nap azokról szól, akik nem jöhetnek tovább velünk.

Az babák tízparancsolata, avagy nyílt levél a szülőknek egy újszülöttől

A skót NHS Ayrshire Maternity Unit Facebook-oldalán tűnt fel az a nyílt levél, amelytől az internet már megint egy kicsivel jobb hellyé vált. Azóta már az "újszülöttek tízparancsolataként" is emlegetik, annyira találó és szívhez szóló tanácsok vannak benne friss szülők számára.

Egy megunhatatlan filmjelenet! Ismerős?

Ez egy igazi, number one filmtörténeti másfél másodperc, amit sokaknak nem kell bemutatni. De még így is bármikor érdemes leporolni és elővenni. Sőt, nem csak ezt a 1,5 percet, az egész filmet! Lássuk!


NAPI BOLDOGSÁG