Az babák tízparancsolata, avagy nyílt levél a szülőknek egy újszülöttől


A skót NHS Ayrshire Maternity Unit Facebook-oldalán tűnt fel az a nyílt levél, amelytől az internet már megint egy kicsivel jobb hellyé vált. Azóta már az "újszülöttek tízparancsolataként" is emlegetik, annyira találó és szívhez szóló tanácsok vannak benne friss szülők számára.


"Kedves anya és apa!


- Kérlek, tartsátok meg a levelemet, tegyétek el egy olyan helyre, ahonnan elővehetitek és újra elolvashatjátok, ha úgy érzitek, nem bírjátok tovább.

- Kérlek, ne várjatok el túl sokat tőlem újszülött koromban vagy magatoktól, mint szülőktől. Adjatok magunknak legalább hat hetet. Hat hetet nekem, hogy fejlődjek, nőjek és kiszámíthatóbbá váljak, hat hetet magatoknak, hogy pihenjetek, és hagyjátok anya testének, hogy felépüljön.

- Kérlek, etessetek meg, amikor éhes vagyok, tartsátok szem előtt, hogy az anyaméhben nem ismertem az éhséget, és az óra, az idő nem sokat jelent nekem.

- Kérlek, öleljetek, pusziljatok, ringassatok és énekeljetek nekem újszülöttként. Az anyaméhben olyan közel voltam hozzád, anya, sosem kellett még egyedül lennem.

- Kérlek, ne haragudjatok rám, ha sokat sírok. Nem vagyok zsarnok, aki azért jött a világra, hogy nyomorúságossá tegye az életeteket, csak azért sírok, mert így tudom elmondani, hogy nem érzem jól magam a bőrömben. Nézzétek el nekem, rövid időn belül, ahogy fejlődöm, sokkal kevesebbet fogok sírni.


- Kérlek, adjatok időt magatoknak arra, hogy megismerjetek, hogy ki vagyok, miben különbözöm tőletek, és milyen sok ajándékot hoztam az életetekbe. Figyeljetek rám, és elárulom a magam módján, hogyan lehet engem megnyugtatni vagy mosolyt csalni az arcomra.

- Kérlek, emlékezzetek rá, hogy nagyon rugalmas és ellenálló vagyok a természetes hibákkal szemben, amiket elkövettek majd. Amíg szeretettel foglalkoztok velem, addig nem lesz semmi bajom.

- Kérlek, ne legyetek csalódottak, ha nem vagyok olyan tökéletes baba, amilyennek vártatok, és magatokban sem szabad csalódnotok, amiért nem vagytok tökéletes szülők.

- Kérlek, törődjetek magatokkal is, egyetek rendesen, pihenjetek és mozogjatok rendszeresen, hogy amikor együtt vagyunk, akkor türelemmel és energiával tudjatok engem gondozni. A sírós baba legjobb ellenszere egy nyugodt anyuka.

- Kérlek, törődjetek a párkapcsolatotokkal is. Akkor lesz jó családom, ha ti jól vagytok egymással.

- Kérlek, mindig lássátok a távlatokat is. Nagyon rövid ideig leszek ilyen, mint most, bár úgy tűnhet, mintha örökké tartana ez az időszak. Lehet, hogy fenekestül felforgattam az életeteket, de tudnotok kell, hogy egy idő után helyreáll a világ rendje, és visszazökkenhettek a normális kerékvágásba.

Élvezzétek a velem töltött időt, soha többé nem leszek már ilyen pici!"Forrás: Facebook / fordítás: Nlcafe

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

10 dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne 12 éves koráig!

Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...


NAPI BOLDOGSÁG