Európából, Amerikából és Ausztráliából is üzentek a Magyarok Karácsonyára

A szomszédos országokból, Francia- és Olaszországból, az Egyesült Államokból, de még Ausztráliából is üzentek magyarok a nemzetnek karácsony alkalmából. Az üzenetek a Magyarok Karácsonyfájára kerültek fel, amelyet a Rotundában állítottak fel Ópusztaszeren.


Hinnünk kell abban, hogy a Mindenhatónak célja volt, és van ma is velünk – fogalmazott az eseményen annak díszvendége, Dr. Schmitt Pálné Makray Katalin. Hozzátette: remélnünk kell, hogy a magyar földben az elvetett magból mindig új élet sarjad, és bíznunk kell a jövőben, legyen bármilyen nehéz, embert próbáló is a jelen. Az ópusztaszeri emlékpark kiemelt fővédnöki szerepének betöltésére kérte fel a köztársasági elnök feleségét Magyar Anna megyei elnök. Azt kérte Makray Katalintól, óvja ezen nemzeti kincsünket, és segítse elő, hogy a magyar fiatalokat – bárhol is éljenek a világban – érintse meg annak szellemisége, hogy jó magyarnak lenni. 


Ópusztaszer nekünk magyaroknak egy kis Betlehem, nemzetünk születésének bölcsője – erről már Tokovics Tamás beszélt. A park igazgatója Móra Ferenc üzenetét olvasta fel 1927-ből: „... Amíg egymással össze nem békültök, addig egyetlen komoly szövetségesetek se lesz a világon, mert senki sem támaszkodik ingó oszlopra, amely elrántja a szilárdan állót is. Ha föl nem hagytok a magatok marcangolásával, akkor a végleges szemfödőtökké válik a trianoni hártyapapír.” 

Az ünnepre Császár Angéla és Bács Ferenc, Jászai Mari-díjas és érdemes művészek készültek irodalmi összeállítással, majd tolmácsolták a magyar nemzetnek küldött üzeneteket. Közreműködött a Bárdos Lajos Vegyeskar, Andor Csilla énekművész és Nagy János karnagy. Az ünnepséget szeretetvendégséggel zárták.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Magyarok készítették a legmenőbb reklámot: 90 országban fut a kisfilm (+videó)

90 országban fut a német cég reklámja, amit egy magyar ügynökség készített...

Lélegzetelállító kisfilm a Hortobágyról - így még sohasem láthattuk!

A Nemzeti Parkok hetének talán leglátványosabb videóját osztotta meg az "Ahol az égbolt is élmény" címmel Kolláth Zoltán.

Ma van az erős, tenni akaró és tenni tudó nők napja, ami Rólad szól!

Nőnap: minden lányról, asszonyról, anyáról és nagymamáról szól...

Ilyen a sarki fény és a napfelkelte találkozása az űrből (+videó)

Szombaton tette közzé a Nemzetközi Űrállomás azt a felvételt, ami két gyönyörű természeti jelenség helycseréjét mutatja meg.

Himnuszunk története

Kölcsey Ferenc 1823-ban - a kézirat tanúsága szerint - január 22-én fejezte be a Hymnus megírását. Ennek emlékére 1989 óta e napon ünnepeljük a magyar kultúra napját.