Európából, Amerikából és Ausztráliából is üzentek a Magyarok Karácsonyára


A szomszédos országokból, Francia- és Olaszországból, az Egyesült Államokból, de még Ausztráliából is üzentek magyarok a nemzetnek karácsony alkalmából. Az üzenetek a Magyarok Karácsonyfájára kerültek fel, amelyet a Rotundában állítottak fel Ópusztaszeren.


Hinnünk kell abban, hogy a Mindenhatónak célja volt, és van ma is velünk – fogalmazott az eseményen annak díszvendége, Dr. Schmitt Pálné Makray Katalin. Hozzátette: remélnünk kell, hogy a magyar földben az elvetett magból mindig új élet sarjad, és bíznunk kell a jövőben, legyen bármilyen nehéz, embert próbáló is a jelen. Az ópusztaszeri emlékpark kiemelt fővédnöki szerepének betöltésére kérte fel a köztársasági elnök feleségét Magyar Anna megyei elnök. Azt kérte Makray Katalintól, óvja ezen nemzeti kincsünket, és segítse elő, hogy a magyar fiatalokat – bárhol is éljenek a világban – érintse meg annak szellemisége, hogy jó magyarnak lenni. 


Ópusztaszer nekünk magyaroknak egy kis Betlehem, nemzetünk születésének bölcsője – erről már Tokovics Tamás beszélt. A park igazgatója Móra Ferenc üzenetét olvasta fel 1927-ből: „... Amíg egymással össze nem békültök, addig egyetlen komoly szövetségesetek se lesz a világon, mert senki sem támaszkodik ingó oszlopra, amely elrántja a szilárdan állót is. Ha föl nem hagytok a magatok marcangolásával, akkor a végleges szemfödőtökké válik a trianoni hártyapapír.” 

Az ünnepre Császár Angéla és Bács Ferenc, Jászai Mari-díjas és érdemes művészek készültek irodalmi összeállítással, majd tolmácsolták a magyar nemzetnek küldött üzeneteket. Közreműködött a Bárdos Lajos Vegyeskar, Andor Csilla énekművész és Nagy János karnagy. Az ünnepséget szeretetvendégséggel zárták.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Ma van az erős, tenni akaró és tenni tudó nők napja, ami Rólad szól!

Nőnap: minden lányról, asszonyról, anyáról és nagymamáról szól...

Ilyen a sarki fény és a napfelkelte találkozása az űrből (+videó)

Szombaton tette közzé a Nemzetközi Űrállomás azt a felvételt, ami két gyönyörű természeti jelenség helycseréjét mutatja meg.

Himnuszunk története

Kölcsey Ferenc 1823-ban - a kézirat tanúsága szerint - január 22-én fejezte be a Hymnus megírását. Ennek emlékére 1989 óta e napon ünnepeljük a magyar kultúra napját.

Mentsük meg a farkasokat!

A farkasok védelméért fogott össze a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyar szervezete és az Aggteleki Nemzeti Park.

Molnár Piroska lett a legjobb színésznő!

A hatnapos cottbusi filmfesztiválon mintegy 160 alkotást láthatott a közönség többtucatnyi országból.